Energiens dag fredag den 27. sepetember i Billund og Grindsted

Den 27.september får Grindsted og Billund besøg af ’Danmark for målene’. Denne gang er temaet: ”Energi i by og bolig”.

Mød os til Energiens dag på Torvet i Grindsted og på byens plads i Billund fredag den 27. september 2019 fra kl. 14 til 18.

Det handler i særdeleshed om, hvordan du kan få gode ideer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen. Både i Grindsted og Billund vil der være telte stillet op, hvor du f.eks. kan vinde præmier, hvis du kan cykle energi nok ind på 2 minutter. Du kan få forklaret, hvor stor en besparelse du får over tid, hvis du skifter dine glødepærer til LED-pærer, quizze om energien og ikke mindst hvor og hvordan du kan spare.

Lokalt i Billund Kommune skal vi turde stille krav til hinanden om at fremme den grønne omstilling, så vi kan nærme os de mål for bæredygtig energi, som FN har udstukket i sine 17 Verdensmål.

Men hvordan klarer vi os egentlig i kommunen? Det har vi hos GEV, Billund Varmeværk og Billund Vand & Energi undersøgt – og resultatet er opløftende! Siden 2010 har vi tilsammen produceret tre gange så meget bæredygtig energi til glæde for vores miljø, klima og alle os, der bor i Billund Kommune. Den grønne, bæredygtige energi fortrænger den sorte energi, som er produceret eksempelvis fra olie, kul og gas. Således var 85% af den samlede el- og varmeproduktion i 2018 i Grindsted og Billund grøn og CO2-neutral. Som vand, spildevands-, el- og varmekunde i Billund Kommune kan du godt være stolt over denne grønne udvikling.

Vi glæder os til at møde jer i teltene skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.