Jan Hessellund er nyt bestyrelsesmedlem i DI Transport

Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn er valgt ind i bestyrelsen for DI Transport. - PR-Foto: Billund Lufthavn

I går 25. september blev Billund Lufthavns administrerende direktør Jan Hessellund valgt som nyt bestyrelsesmedlem i DI Transport. Nu er han klar til at arbejde med at sikre, at den nationale luftfartsstrategi gøres grøn.

Danmark har et fleksibelt og omstillingsparat arbejdsmarked, og den danske konkurrenceevne er blandt de bedste i verden. Sådan skulle det gerne fortsætte med at være, derfor er det vigtigt, at Danmark fortsætter med at være konkurrencedygtige, så den danske økonomi kan holdes oppe.

Luftfarten er en dansk vækstmotor, og Billund Lufthavn er én af de to store, internationale veje ud af og ind til Danmark. Derfor er det oplagt, at det nytiltrådte bestyrelsesmedlem er med til at sætte fokus på dansk luftfart.

– Jeg er glad og taknemmelig for den tillid, som generalforsamlingen i DI Transport viser mig. Jeg vil kvittere ved at sætte mere fokus på luftfarten til og fra Danmark. Det er nemlig den måde, at Danmark kan vækste på og være endnu mere konkurrencedygtige globalt set, siger Jan Hessellund i en pressemeddelelse.

Branchedirektøren i DI Transport Michael Svane mener også, at Jan Hessellund bringer noget godt for luftfarten ind i bestyrelsen:

– Jan Hessellund kommer fra en vigtig lufthavn i Danmark og er en markant repræsentant for luftfarten og infrastrukturen i Danmark. Han er valgt for to år og bringer god faglighed og personlighed ind i bestyrelsen.

Luftfartsstrategi skal sikre et Danmark i balance

Billund Lufthavn er en vigtig international lufthavn. Over 95 procent af passagererne rejser til og fra udlandet. Det betyder blandt andet, at lufthavnen hvert år tager imod mere end 1 million udenlandske passagerer, der rejser ind til Danmark via Billund Lufthavn. Enten som erhvervsrejsende eller som turister.

Billund Lufthavn og områdets erhvervsliv, turisme og attraktioners fremtidige vækst kommer fra det store, globale marked. Vækstmålene skal bygges på luftbranchens indsatser på det grønne område, så væksten både sker bæredygtigt og sikrer et Danmark i balance.

– Som nyt bestyrelsesmedlem vil jeg bidrage til, at den nationale luftfartsstrategi opdateres med branchens indsatser på det grønne område, og initiativer, der skaber vækst, bliver prioriteret nationalt og samtidig sikre balance i Danmark, siger Jan Hessellund og afslutter:

– Fra Billund Lufthavns perspektiv drejer det sig om en forbedret national tilgængelighed som forudsætning for den internationale tilgængelighed. Kort sagt: Billund Lufthavn skal på det nationale jernbanenet, og det midtjyske motorvejsnetværk skal udvides til og omkring Billund.

Fakta:

Billund Lufthavns bidrag til samfundsøkonomien:

16 milliarder kroner i varig, årlig BNP-effekt

18,5 milliarder kroners eksportgods fragtes årligt via lufthavnen

9.200 ansatte arbejder i virksomheder, der direkte eller indirekte er involveret i lufthavnens drift

1.900 fuldtidsansatte i turismesektoren