Tag med og find lykken på Kløverstierne i Filskov

En af kløverstierne i Filskov går omkring den naturskønne mergelgrav øst for Filskov. Foto: Billund Kommune

Et år efter indvielsen af kløverstierne ved Filskov er stier og oplevelsespunkter blevet populære udflugtsmål både for byens borgere og besøgende. Nu har du også chancen for at prøve lykken på en kløversti.

”Vi vil gerne markere 1. årsdagen for indvielsen af Kløverstierne i Filskov og inviterer derfor til KLØVERSTIMARCH i Filskov lørdag den 5. oktober kl. 10-11.” oplyser Marianne Kousgaard Pedersen fra Filskov.

Hun har sammen med Hanne Egebjerg arrangeret marchen, for at give både nye og garvede brugere af stierne mulighed for en fælles oplevelse. De har begge deltaget som frivillige i arbejdet med planlægning af ruterne og er lokale guider på marchen skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

”På turene kan du få mere at vide om lokale historier og seværdigheder, ligesom vi besøger nogle af de særlige landskabselementer, der er helt unikke for kløverstierne, her i Filskov” fortæller Hanne Egebjerg.

Marchen starter fra Kløverstiernes mødested ved ”Min Købmand”, Stationsvej 2 Filskov. 7200 Grindsted. Der mulighed for at vælge mellem to forskellige ruter, der begge er ca. 5 km lange og tager ca. en time. Alle er velkomne, både gående og cyklister.

 ”Vi kan ikke garantere ligeså godt vejr til turen, som vi havde ved indvielsen for et år siden, så tag passende tøj og fodtøj på, så sørger vi for en god oplevelse for alle” slutter de to arrangører.

 

På turen får du mulighed for at besøge Hængekøjeskoven, der er et populært besøgsmål både for børn og voksne. Foto: Billund Kommune

Cykelruten ”Den skæve Bane” midt i billedet er rygraden i Filskovs kløverstier, og indgår som en del af alle 4 ruter. Nederst i billedet ses det nye landskabselement, der markere nedstyrtningen af et engelsk bombefly under 2. verdenskrig. Foto: Billund Kommune

Fakta:
Kløverstierne i Filskov består af 4 ruter af forskellige længde, der udgår fra et fælles mødested midt i Filskov By. Afmærkning af kløverstierne er sket i forbindelse med projektet ” Aktiv Natur for Alle i Filskov”. Projektet indeholder også opsætning af 6 spændende landskabselementer forskellige steder på ruterne, samt etableringen af et 5 km langt MTB-spor langs ” Den skæve Bane”. Frivillige borgere har deltaget i forskellige arbejdsgrupper omkring projektet, der har fået støtte fra Nordea-Fonden, Friluftsrådet og Billund Kommune.