160 frivillige festede på Frivillig Fredag

Borgmester Ib Kristensen holdt tale - Foto: Billund Kommunes

Fredag den 27. september inviterede Billund Kommunes frivilligråd til fest i Billund Idrætscenter. 160 frivillige var mødt op til en festlig aften med taler, god mad og underholdning.  

Snakken gik højt ved bordene over kaffen, og Karina og David Holgersen bidrog til den gode stemning med festlig musik og sang mellem taler og uddeling af prisen til Årets Forening 2019 skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

 

Frivillige øger livskvaliteten
”Hver eneste forening og hver eneste frivillig gør en forskel, og I er uden tvivl med til at øge livskvaliteten for rigtig mange medborgere,” sagde borgmester, Ib Kristensen i sin tale til de fremmødte frivillige. Borgmesteren var sammen med 10 andre medlemmer af Byrådet med til at servere for de mange frivillige og på den måde takke de frivillige for den indsats, de gør for borgerne i Billund Kommune.

33 foreninger var repræsenteret 
Frivillige fra 33 forskellige foreninger var samlet og repræsenterede vidt forskellige områder bl.a. børne-, ældre- og handicapområdet. Også spejder-, idræts- og patientforeninger var repræsenteret. Derfor blev en del af aftenen brugt på at lære hinanden at kende på tværs af foreninger. Der blev uddelt erfaringer og gode råd foreningerne imellem. Derudover fik foreningerne sidste nyt fra frivilligrådet, der bl.a. lancerede et nyt logo og en ny guide til ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde.

Foto: Billund Kommunes

Foto: Billund Kommunes

 Lynghedens Lykkebørn fik prisen som Årets Forening
Prisen som Årets Forening blev overrakt til årets vinder, Lynghedens Lykkebørn, der i 2019 har startet et håndboldhold for børn med særlige behov. Frivillige ved Lynghedens Lykkebørn træner hver uge 30 børn. Udover Lynghedens Lykkebørn var 6 foreninger indstillet til prisen: Billund Svømmeklub, Billund Håndbold, De Grønne Pigespejdere i Grindsted, Fri Fredag, Vorbasse Kultur & Event og Red Barnets Familieoplevelsesklub. Prisen gives til en forening i Billund Kommune, der inden for det sociale område har markeret sig på særlig vis, været med til at tænke nyt eller taget spændende initiativer.  

Lykkeliga fik prisen som Årets Forening 2019 – Foto: Billund Kommunes