Nu er der åbnet for ansøgninger om tilskud til frivilligt socialt arbejde

Foto: Billund Kommune

Billund Kommune har nu åbent for ansøgninger om tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 (§ 18-midler). Ansøgninger skal sendes ind via Billund Kommunes hjemmeside senest den 24. november. Støtten uddeles til foreninger, netværk og frivilliggrupper, som ønsker at udføre frivilligt socialt arbejde til gavn for borgere i Billund Kommune.  

Sociale og sundhedsfremmende tiltag
Tilskuddet gives til aktiviteter, der øger livskvaliteten for personer med forskellige udfordringer, f.eks. sygdom, sorg, ensomhed, misbrug, handicap, integration og lignende. Der gives bl.a. støtte til sociale aktiviteter, der forebygger ensomhed og aktiviteter, der fremmer sundhed og motion. Støtten kan eksempelvis bruges til at dække entréudgifter, foredragsholdere, kurser og kontorartikler.

Foreninger når ud til flere med § 18-midler
”Med § 18-midlerne kan vi skabe gode rammer omkring aktiviteterne, støtte op om vores frivillige og tilbyde gratis aktiviteter. Det betyder, at vi kan nå ud til flere”, siger Birgit Lorentsen fra Billund Hjerteforening, der tilbyder aktiviteter og hjælp til hjertepatienter. Tilskuddet kan også anvendes til annoncering, hvilket bl.a. Prostatakræftforeningen PROPA har haft glæde af: ”Hvis ikke vi havde fået § 18-tilskuddet, havde vi ikke haft mulighed for at oplyse vores medlemmer og andre interesserede omkring prostatakræft i Billund Kommune”, fortæller Hans Christian Schack fra PROPA. 

Hør mere til fyraftensmøde den 28. oktober
Mandag den 28. oktober kl. 17.00-19.00 inviterer frivilligrådet til fyraftensmøde om mulighederne for at søge om tilskud til frivilligt socialt arbejde (§18-midler). Her kan du høre mere om, hvem der kan søge om tilskud, hvad kan du søge om tilskud til, og hvordan søger du om tilskud. Fyraftensmødet afholdes på Frivilligcenter Billund på Nymarksvej 10 i Grindsted. Tilmelding foregår via Billund Kommunes hjemmeside skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.