Grindsted GIF Serie 2 fodboldherrer vandt 5-1 over Jerne

Foto: René Lind Gammelmark

Søndag spillede Grindsted GIF’s serie 2 fodboldherrer kamp på hjemmebane hvor de mødte Jerne IF.

I første halvleg scorede Grindsted to mål, mens gæsterne scorede et enkelt. I anden halvleg scorede Grindsted tre mål mere, og kampen endte med en 5-1 sejr til Grindsted.

Træner Christian Thorne har skrevet nedenstående referat fra kampen.

Fodbold er et vidunderligt træls spil. Den ene weekend er man helt oppe at ringe og den anden helt nede og skrabe humørbunden, mens den tredje igen bringer smilet frem. Søndag eftermiddag gæstede Jerne IF et vådt Grindsted Stadion, hvor ca. 100 tilskuere havde fundet vej til tørvejr under taget på tribunen. Et publikum der måske havde ret så store forventninger efter sidste hjemmekamp, der bød på uhørte 12 scoringer og et drama af dimensioner. Helt så vild en forestilling kunne vi ikke levere, og det blev da også “kun” til det halve antal mål.

To af hovedrolleindehaverne skulle få ret så afgørende betydning. Keeper Martin Kongsager pådrog sig i seneste kamp en skade i den ene side, der i tirsdags resulterede i en afbrudt træning og restitution resten af ugen. Under opvarmningen viste det sig heldigvis, at Kongsager var klar, og stor tak til keeper Thomas Sørensen for at stå stand-by. Og Kongsager kvaliteter blev der brug for. Nærmest i samme dur som landsholdets Kasper Schmeichel, så hev også Kongsager 2-3 klasseredninger frem på afgørende tidspunkter. En anden kampafgørende indsats blev præsteret af unge Jesper Dahl Jesper Dahl Schmidt, der var impliceret i alle vore fem mål. To scoringer og med lidt god vilje også tre assists. Den sidste til Jakob Hedegaard Jakob Vikær Hedegaard kan dog godt diskuteres. Også Jesper var tvivlsom til kampen, da han på sit arbejde på farmen uheldigvis var faldet, hvilket var gået ud over ryggen. Et par smertestillende og en god opvarmning hjalp, og der skal også lyde en stor tak til Henrik Henrik Werge Bagger for at være stand-by.

Det er egentligt vildt, at Jesper med to mål og tre assists ikke blev kampens spiller. Men på vores centrale midtbane oplevede vi et sandt arbejdsraseri fra Patrick Lauridsen, der sammen med sin makker Oliver Jakobsen var kimen, der bandt det hele sammen. Patrick havde en knap så god præstation i Blåbjerg, men jeg skal da lige da lige love for, at Patrick havde besluttet sig for at vaske det knap så gode indtryk væk. En af de vigtigste aktioner var ved vores ret så afgørende tredje mål, da Patrick igen ragede en bold til sig i en nærkamp centralt på banen, og køligt sendte en perfekt bold til dobbelte målscorer Jesper Dahl Schmidt. Vores centrale midtbanes uovertrufne arbejdsindsats var bestemt en af nøglerne til succes. Over hele linjen investerede vi langt mere end modstanderne, og så giver man altså sig selv de bedste betingelse for at kunne vinde en fodboldkamp. Stærkt, gutter.

Med tre kampe igen indtager vi andenpladsen, der kaster play-off af sig. På nuværende tidspunkt er det vist det optimale, vi kan håbe på. Selvom der venter topholdet Blåbjerg meget svære kampe mod Skjern GF og Ølstrup GU, afsluttet med netop Jerne IF, så smider de ikke forspringet på syv point.

Vort afsluttende program er Tjæreborg, Hviding og Skjern. Og ligesom vi præsterede i foråret, så vurderer jeg, at igen skal de sidste fire kampe vindes for at indtage andenpladsen. Første vundet i dag, tre flere venter.

Kuriosum 1: Emil Hergott Hansen
Den unge knægt debuterede allerede i foråret, selvom han på dét tidspunkt endnu blot var U19, og Emil havde inden kampen sidste weekend scoret i alle sine kampe for Grindsteds førstehold. Det satte Blåbjerg en stopper for. Men Emil viste igen sit talent for at finde frem til netmaskerne med sit sjette mål i lige så mange kampe. Desværre er det slut for denne sæson, da Emil sammen med sin klasse fra Grindsted Erhvervsgymnasium rejser tre uger på studietur til Kina.

Kuriosum 2: Jakob Hedegaad Vikær
I omklædningsrummet op til kampen kunne jeg fortælle, at af de fire på midtbanen og de to offensive var det kun Vikær, der havde rutinen og med rette kunne holde hovedet koldt. Med sine 32 år skilte han sig endog noget ud mod resten på hhv. 18, 19, 19, 19 og 20 år. Det blev så Vikær, der i anden halvleg måtte en tur i “straffeboksen” med gult kort efter lidt for markante reaktioner på en modstanders ytringer. Den noterer kassemester Kasper “Kalle” Knudsen sig nok.

Kuriosum 3: Jakob Hedegaard Vikær
Assisten til 4-1 var et vanvittigt sprint med bold over mere end en banehalvdel. I venstre side var det ren “roadrunner”, som vi ellers normalt kun ser udført af fraværende Christian Andreas Hansen.
Målet til 5-1 var der i mod lidt af en kringlet dribletur. Fra position som højre kant gik det afsted ind i banen og fire-fem modstandere kunne blot se magtesløse til, at Vikær satte punktum på kampen. Dermed fik Vikær som aftalt optjent en overtagelse af en vagt på Vandel Efterskole af kollega Nicolaj Odbjerg Sørensen.

Kuriosum 4: Mikkel Guldbrandsen
Den unge mand, der normalt er at finde på U19, kunne søndag fejre sin 19 års fødselsdag med udtagelse til førsteholdet. Midtvejs i anden halvleg blev robuste Guldbrandsen skiftet ind, og det resulterede kort efter i et gult kort efter lidt for hård omgang med en modstander. Efter de 10 minutter i “straffeboksen”, hvor han i øvrigt kunne hilse på Vikær, var det retur på banen og sikre den fornemme sejr.

12.: 1-0, Emil Hergott Hansen, ass. Jesper Dahl Schmidt
22.: 2-0, Christoffer Wutborg, ass. Jesper Dahl Schmidt
27.: 2-1, Kasper Glarbo, ass. GGIFs forsvar
57.: 3-1, Jesper Dahl Schmidt, ass. Patrick Lauridsen
69.: 4-1, Jesper Dahl Schmidt, ass. Jakob Hedegaard Vikær
82.: 5-1, Jakob Hedegaard Vikær, ass. Jesper Dahl Schmidt

Kampens spiller: Patrick Lauridsen

Trup:
Martin Kongsager
Sebastian Øhlenschlaeger
Morten Hedegaard Pedersen
Christian Hedegaard Pedersen
Sebastian Nørbygaard
Oliver Jakobsen
Patrick Lauridsen
Christoffer Wutborg
Jesper Dahl Schmidt
Emil Hergott Hansen
Jakob Hedegaard Vikær
Simon Poulsen
Mikkel Guldbrandsen
Kenni Nikkelman Jensen

 

 

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Bolden på vej i mål – Grindsted første mål – Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds Første mål – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark