Anders Christensen har sat strøm til forlystelserne i LEGOLAND i 40 år

PR-Foto: LEGOLAND

Den 25. oktober fejrer Anders Christensen 40-års jubilæum i LEGOLAND Billund.

For godt 44 år siden stod den unge Anders Christensen som færdiguddannet elektriker. Nok havde han altid forestillet sig, at han skulle være automekaniker, men undervejs i sin grunduddannelse opdagede han, at han havde flair for elektrikerarbejdet, hvilket han også hurtigt fik en særlig interesse i. Han kom i lære hos et firma, der beskæftigede sig med elektrikerarbejde til industri. Og her blev han kun bekræftet i, at han havde valgt den helt rigtige karrierevej.
I 1979 fik den firetyve-årige Anders Christensen arbejde hos LEGO og allerede et par år efter, blev han tilbudt et job i LEGOLAND parken, hvor han har været lige siden.

Men hvad har fået Anders Christensen til at holde fast i den samme arbejdsplads i 40 år? For ham er svaret ganske enkelt – det er de fantastiske kollegaer, det alsidige arbejde, udfordrende opgaver og friheden under ansvar.

De første år i LEGOLAND arbejdede han med det mere ”almindelige” elektrikerarbejde som lampeopsætning og opsætning til udstillinger i det daværende Sorte Teater i LEGOLAND.
Men med tiden har både parken og arbejdsopgaverne ændret sig. Forlystelserne er blevet mere avancerede og Anders Christensens arbejde består i højere grad i problemløsning og optimering af forlystelserne, så de bliver nemmere at betjene, og så risikoen for driftstop mindskes. Ikke to dage er ens, og udfordringer kommer der nok af, blandt andet når forlystelserne laver driftstop, og det helt konkrete problem skal opspores.

Selvom endnu en milepæl er nået, og 40 år er gået siden Anders Christensen skruede den første pære i et sted i LEGOLAND, så brænder han stadigvæk for arbejdet i parken. Han håber på, at de kommende år vil byde på flere gode udfordringer på samme arbejdsplads. Som han selv siger – hvis han skulle vælge sin uddannelse om igen, havde han valgt præcis det samme – i hvert fald hvis han var så heldig at få job i LEGOLAND.

Anders Christensen bor med sin kone Gitte i den lille by Løvlund. Her nyder de hverdagens projekter, naturen og den hektar jord, de ejer, som ligger lige ned til Grindsted Å. Sammen har de sønnerne Stefan og René, som bor i henholdsvis Odense og Østbirk. De nyder, når der er tid til at se sønnerne og deres barnebarn, og snart kan de glæde sig til at møde det kommende barnebarn, som er på vej.

Anders Christensens 40-års jubilæum bliver fejret med en åben reception fredag den 25. oktober klokken 11.00 i restaurant Pirate Ship på Hotel LEGOLAND