Grindsted Gymnastikforening vil være Springsikker Forening

Foto: Privatfoto

GGIF Gymnastik har netop indgået en aftale med DGI Gymnastik og GymDanmark om at blive en Springsikker Forening. Det er en certificering, der sikrer at børnene trygt kan sendes til springtræning.

Springsikker er et samarbejdsprojekt mellem DGI gymnastik og GymDanmark, der stiller skarpt på sikkerheden omkring springgymnastik. At blive en Springsikker Forening er en slags 360 graders eftersyn og udvikling af foreningen, hvor foreningen beskriver alt lige fra bestyrelsens ansvar til hvordan foreningens redskaber konkret tilses og vedligeholdes.

En Springsikker Forening er en forening, hvor man trygt kan sende sine børn til springtræning. ”Der er nogle helt konkrete og håndfaste krav til foreningen, som skal være opfyldt”, siger Helle Holm – projektleder i DGI Gymnastik og fortsætter ”det handler bl.a. om uddannelse af springinstruktører, årlig gennemgang og tjek af alle redskaber og en sikkerhedsansvarlig i foreningen”.

Papir på kvalitet
Tovholder på processen i GGIF Grindsted, Bettina Østergaard Mikkelsen glæder sig til at komme i gang med arbejdet og ser frem til at kunne tilbyde springtræning i et sikkert miljø. Undervejs i arbejdet vil foreningen modtage sparring og konsulenthjælp fra DGI Sydvest.

Når processen i foreningen er gennemført vurderer et certificeringsudvalg i samarbejde med konsulenten, om foreningen kan certificeres og dermed kalde sig Springsikker Forening. Certificeringen gælder for 3 år og en forlængelse kræver, at foreningen igen ansøger om at blive godkendt skriver DGI i en pressemeddelelse.