Godt 70 deltog i BID Møde på Hotel Refborg mandag aften

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Billund Handelsforening havde mandag aften inviteret til det første BID møde fra kl. 18 til ca. 20.30 på Hotel Refborg i Billund.  Godt 70 deltog, heraf to børn.

Næstformand for Billund Handelsforening Lisbeth Baungaard Gammelmark bød velkommen til mødet på Hotel Refborg.

Rasmus Kaufmann fra Billund Kommune fortalte om kulturlivet i Billund Kommune, og også om visionerne på området. Han nævnte også nogle af de udvalgte arrangementer i Billund By: blandt andet Billund Natten, Byens Fest, Kulturskolefestival, Internationale Børnekulturdage, Trekantområdets Festuge, City Grand Slam Beach Volley, Family Run, Best of Billund, Billund Fun Palace,  hvoraf flere ikke længere  bliver afholdt.  Han nævnte også at man havde fået en ny puljestruktur, der betyder at hvis man har en god idé så kan man helt ned til 10 -års alderen søge pulje om tilskud, hvilket er sket i forbindelse med skateraktivitet på torvet.

Rasmus nævnet også Oplev Billund, der er eventportalen for hele Billund. Her kunne man godt ønske sig at foreningerne var mere aktive og lagde deres aktiviteter op så alle kunne gå ind og finde dem.

Dernæst var det Karen Margrethe Høj Madsen der er by-og planchef i Billund Kommune der fortalte om byudvikling i Billund Kommune.

Der er flere ting på tegnebrættet , og nogle af dem er allerede udført.

Bymidten

I 2019

  • Åbning af Billund bæk, inkl. bro ved Hans Jensensvej
  • Butikstorvet – planlægning af parkering, byrum, affald mv.
  • Ombygning af rundkørsler
  • Midlertidigt byrum på Playline

2019-2020

  • 2019-2020: strategisk mobilitetsplan for Billund
  • Skiltning på Playline

I 2020

  • Planlægning af p-hus i centrum
  • Butikstorv syd for bækken færdig
  • Kastaniehuset færdig (?)

I 2021

  • Byens Plads / nord for bækken – anlæg begynder

Billund Kommune har investeret 180 millioner kroner i Billund, mens private har investeret 4-6 milliarder  i Billund.

BID Danmark
Mikkel Niess fra BID Danmark fortalte om de projekter BID Danmark har rundt i landet, og det er helt sikkert at det hjælper at gøre noget. Noget han ofte oplever på hans tur rundt i landet er at man i byerne fortæller om de klassiske udfordringer, og at de tror det kun er deres by der har den slags udfordringer.

Også strøget i København har tomme butikker
På strøget i København er der på de første 300 meter vel 16 tomme butikker på over 400 m2 fortæller Mikkel Niess, så det er ikke kun i de mindre byer der kan være udfordringer med de fysiske butikker, for selv i hovedstaden er der tomme butikslokaler.

Fordelen ved at lave en BID-projekt er at man får nogle dedikerede borgere, butiksejere, virksomhedsejere mv. til at stå sammen om at gøre noget ved de udfordringer, så man sammen kan skabe oplevelser, for at få folk til at handle lokalt i stedet for på nettet. Derfor bliver der nu lavet gruppen BID-Midtbyen der ikke kun er for detailhandelen, men for alle i Billund.

Næste møde er den 27. november i Billund Centret kl. 18.30

På aftenens møde blev der nedsat 6-7 forskellige grupper der arbejdede med tre forskellige spørgsmål som de skulle tage stilling til,

  • Hvad er godt
  • Hvad kan blive bedre
  • Den vildeste idé

Grupperne havde skrevet forskellige ting op til hver af de tre spørgsmål (se foto).

Foto: Hugo Sørensen

Foto: Hugo Sørensen

Foto: Hugo Sørensen

Mikkel mente man skulle arbejde mest med den vildeste idé.

Klik på billederne under artiklen for at se dem i stor størrelse.