Spil Dansk aften med Keld Telen i Vestermarkskirken

Foto: René Lind Gammelmark

Over hele landet bliver der igen i uge 44 kun spillet dansk musik eller musik som er skrevet af danskere over alt i Danmark og i radioen.

Denne dag startede for en del år siden, fordi en lang række af musik- og kulturlivets organisationer gik sammen for at sætte fokus på musik skabt af danske musikere, komponister og sangskriver.

Tanken er, at den danske befolkning (i hvert fald) den dag om året præsenteres for en bred vifte og mangfoldighed af dansk musik. Der bliver derfor afholdt en lang række koncerter, andre arrangementer og fællessang med dansk musik som tema, lige som flere radio- og tv-stationer, blandt andet DR, støtter sagen ved udelukkende at spille dansk musik. Der er koncerter på spillesteder, musikhuse, i kirker, på biblioteker, virksomheder, hospitaler, fængsler, musikskoler, højskoler, efterskoler, folkeskoler, plejehjem, restauranter, butikker og på gader og stræder.

Spil Dansk Dagen er musiklivets årlige festdag, og er den største danske musik-event, som med flest arrangementer på én dag når ud til flest forskellige mennesker og steder over hele Danmark og Sydslesvig.

Spil Dansk Dagen er for alle aldre og alle genrer, og der er medvirken af både professionelle og amatører.

Spil Dansk Dagen er også et musikalsk møde på tværs af aldre, genrer, sprog og i et møde mellem det folkelige og det elitære.

Der kan synges på alverdens sprog, blot musikken er skabt og produceret af danske musikere, komponister og sangskrivere.

Vestermarkskirken har tradition for at afholde sådan et sangevent, fordi kirken er glad for musik og elsker at synge specielt danske sange. Torsdag den 31. oktober kl. 19.00 kommer Keld Telen på besøg. Hvis man har boet i Billund kommune i mange år, så behøver Keld Telen ingen introduktion, men for dem som ikke er bekendt med ham, er han uddannet skolelærer og været ansat på Vestre skole fra 1970 til 2007. Han har været med fra starten af Grindsted Musikskole i 1977 og var ansat indtil 2017

Keld har komponeret mange sange og en af dem er kommet med i højskolesangbogen.

Kan vil både synge og spille mange forskellige sange og en god del sange vil være som fællessang. Ind i mellem sangene vil vi sikkert høre mange sjove og interessante anekdoter.

Entré er 50 kr. inklusiv kaffe og kage i pausen skriver Vestermarkskirken i en pressemeddelelse.