Billund ErhvervsFremme på besøg i Billund Lufthavn

Foto: René Lind Gammelmark

Onsdag den 23. oktober 2019 var 70 medlemmer af Billund ErhvervsFremme på virksomhedsbesøg hos Billund Lufthavn.

Billund ErhvervsFremmes direktør Hans Peter Folmann bød medlemmerne velkommen og gav derefter ordet til Adm. Direktør Jan Hessellund der bød velkommen i den nye kantine, der ligger  i den tilbygning som håndværkerne i øjeblikket arbejder på højtryk for at få færdig til på mandag. 

Jan Hessellund fortalte om Lufthavnen som den så ud i dag, hvor den terminal bygning der blev taget i brug i 2002, der var beregnet til op til 3.5 millioner passagerer. Det antal passagerer nåede Billund Lufthavn i 2018, hvorfor det er blevet nødvendigt at bygge til for at øge kapaciteten.

Direktør Jan Hessellund Billund Lufthavn til venstre , og Direktør Hans Peter Folmann fra Billund ErhvervsFremme til højre.
Foto: René Lind Gammelmark

I dag kan lufthavnen håndtere op til 1200 passagerer i timen , men efter tilbygningen forventer man at kunne håndetere op til 1800 passagerer i timen.

Jesper Klausholm fra Lufthavnen fortalte at Billund Lufthavn de seneste 10 år har haft vækst i passagerantallet.

Jesper Klausholm – Foto: René Lind Gammelmark

Der er 100 direkte destinationer, og over 540 one step destinationer der bliver betjent på charter og ruteflyvning fra lufthavnen. I lufthavnen er der knapt 1100 medarbejdere ansat. Lufthavnen har også en langsigtet plan for udvilking.

Foto: René Lind Gammelmark

Lufthavnen i Billund har en plan om at en vækst på 3-4% årligt frem til 2050. I løbet af den næste 4 år regner man med at der gerne skulle komme 20 ruter mere end i dag.

Foto: René Lind Gammelmark

Der bliver håndteret 73.000 tons luftfragt om året i Billund (2018) hvoraf de 25.100 tons er import og 48.000 tons er eksport.