Venstre kalder miljøministeren i samråd om generationsforureninger

Anni Matthiesen (V) - Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag den 31. oktober har Venstres folketingsmedlemmer Jacob Jensen, Erling Bonnesen og Anni Matthiesen kaldt miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om oprensningen af de store generationsforureninger. Det sker i kølvandet på finanslovsforslaget for 2020, hvor regeringen ikke har afsat yderligere midler til oprensningen af forureningerne.

I regeringens forståelsespapir står der, at det er ”en prioritet at håndtere og rense de store generationsforureninger”. Derfor var der også store forventninger til hvor mange penge, regeringen ville afsætte til formålet på deres første finanslov. Men til stor overraskelse afsatte regeringen ikke yderligere midler til oprensningen af generationsforureningerne, som den i Grindsted.

– ”Som ansvarlig og konstruktiv opposition er det vores opgave at holde snor i regeringen, og sørge for at de holdes til ansvar. Derfor har vi kaldt miljøministeren i samråd om oprensningen af generationsforureningerne – for der er altså noget, der ikke hænger sammen her. Når Socialdemokratiet ikke har afsat én eneste krone til oprensningen af generationsforureningerne, er jeg meget nysgerrig efter at vide, hvordan miljøministeren så har tænkt sig at prioritere det”, udtaler Anni Matthiesen.  

Anni Matthiesen er selv bosat nær Grindsted, og derfor er folketingsmedlemmet om nogen bekendt med omfanget af problemet, og hvor meget situationen fylder i lokalområdet. Nogle steder i Grindsted er det så alvorligt, at forureningen har bredt sig til grundvandet under byen.

– ”Som folketingsmedlem bosat nær Grindsted er Grindstedforureningen naturligvis noget der fylder meget i mit arbejde. For det er en problemstilling, som fylder meget i rigtig mange menneskers liv her i området. Derfor er det meget vigtigt for mig at slå fast, at der ikke må tages for let på den her opgave”, afslutter folketingsmedlemmet i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.