Lær et over 100 år gammelt håndværk – Sy en bamse

PR-Foto

I centrum af Billund, et stenkast fra LEGO HOUSE ligger Teddy Bear Art Museum. LEGO familiens tidligere hjem er i dag en arkitektonisk perle der udstiller ikke færre end 1200 bamser. Udover verdens største private samling af Bamsefamilien VanderBear, er museet også hjem for Alfonzo, en verdensberømt rød Steiff bamse med en historie der fører tilbage til både den russiske Zarfamilie og det Danske kongehus. I museet finder man også en enestående samling af over 300 håndlavede unikke bamser der viser, at bamser ikke kun er legetøj men også kunst. Kunst der bliver til ved hjælp af naturmaterialer som mohair og uld og timers arbejde med nål og tråd skriver Bamsemuseet i en pressemeddelelse.

Den første bamse blev vist på en udstilling i 1903. Kunsten at sy bamser er således over 100 år gammel. På Bamsemuseet i Billund kan man i løbet af en weekend lære denne kunst og opleve hvordan et fladt stykke bamseplys bliver til en Karl Emil bamse med personlighed og charme.

Bamsedesigner Gitte Thorsen har designet og syet over 400 bamser. På to weekendkurser i november øser hun ud af sin mangeårige erfaring, lige fra stoffet klippes, delene syes sammen og bamsen får sit personlige udtryk. Yderligere information om Bamsesykurserne og museet kan fås på www.TeddyBearArtMuseum.dk eller ved at kontakte 75 33 18 45.