Første nummerpladeforsikring på vej til danske bilister

Et nyt samarbejde mellem BroBizz og GF Forsikring giver PayByPlate-kunder en særlig forsikring, der dækker, hvis bilens nummerplader bliver stjålet eller skal udskiftes

BroBizz lancerede tilbage i marts 2018 betalingsløsningen PayByPlate. Det har betydet, at bilens nummerplade i dag er meget mere end en registrering af bilen. Den er blevet et vigtigt betalingsmiddel for mange danskere, når de skal betale for at køre over broer, tage færgen, parkere eller få vasket bilen.

Forsikringerne har derimod ikke fulgt udviklingen. Indtil nu har de fleste bilister fået dækket deres nummerplader via bilens kaskoforsikring, men forsikringen har typisk en selvrisiko, der er højere end prisen for et sæt nye standardplader. Nu tilbyder BroBizz og GF Forsikring via det nye samarbejde den første forsikring, som alene dækker bilens nummerplade.

– Vi arbejder hele tiden på at tilbyde vores kunder flere attraktive muligheder gennem nye partnerskaber. Samarbejdet med GF Forsikring giver vores mere end 350.000 PayByPlate-kunder mulighed for at forsikre deres nummerplade for 0 kr. og uden selvrisiko. Det er nemt og enkelt at betale med nummerpladen. Derfor skal det også være nemt og enkelt at forsikre den, siger Kasper Ørtvig, adm. direktør i BroBizz A/S i en pressemeddelelse.

Nye kundebehov, nye forsikringsmuligheder
GF Forsikring ønsker hele tiden at tilpasse forsikringerne til de udfordringer, som danskerne bliver mødt af i hverdagen. Her er den nye nummerpladeforsikring et godt eksempel, hvor tal fra politiet viser, at tyveri af nummerplader fortsat er et problem.
– Vi er glade for det nye samarbejde med BroBizz. Med den nye forsikring håber vi at ramme et behov hos mange forbrugere, som kan få en nem og hurtig dækning af deres nummerplader. Omdrejningspunktet for samarbejdet er at udnytte det fælles markedspotentiale ved at skabe merværdi for hinandens kunder, siger Bjarne Toftlund, adm. direktør i GF Forsikring.

Samarbejde bliver gradvist udbyget
Nummerpladeforsikringen er det første resultat af det nye samarbejde mellem BroBizz og GF Forsikring. Samarbejdet vil blive gradvist udbygget hen over de kommende år. Ud over nummerpladeforsikringen introduceres allerede nu en særlig aftale til alle BroBizz-privatkunder med en række fordele, bl.a. forsikring af parkeringsskader, gratis vejhjælp det første år og særlig rabat på øvrige forsikringer

Læs mere om den nye nummerpladeforsikring.

Fakta om samarbejdet:

  • Nummerpladeforsikringen kan kun tegnes, hvis man er Privat PayByPlate-kunde hos BroBizz A/S.
  • Nummerpladeforsikringen kræver ikke, at man samler sine forsikringer i GF. Den kan bruges som supplement til den bilforsikring, man har i et andet selskab. Man skal dog give samtykke til, at GF Forsikring må tage kontakt med et uforpligtende tilbud på andre forsikringer.
  • PayByPlate-kunder kan få nummerpladeforsikringen for 0 kr.
  • Nummerpladeforsikringen omfatter alle husstandens biler og giver erstatning ved tyveri af nummerplader – uden selvrisiko.

Fakta om nummerpladetyveri:

Fra midten af november 2015 blev det lovpligtigt at skrue eller bolte nummerplader fast. Det har dog ikke bremset nummerpladetyvene. I perioden juli 2018 til juni 2019 blev der ifølge Politiet anmeldt 6.280 nummerpladetyverier landet over.