Åbningen af Billund Bæk fejres på lørdag den 9. november

Foto: Billund Kommune

I 1982 rørlagde man bækken under Billund Centrum, men i forbindelse med byggeriet af LEGO House og realiseringen af Billund Byvision er bækken åbnet. Det giver miljø og stemning til byen og er til gavn for klimaet.

På lørdag den 9. november inviterer Billund Kommune til indvielse af Billund Bæks fritlægning. Den officielle åbning med tale af Borgmesteren sker klokken 15.30, men allerede fra klokken 13.00 vil der være aktiviteter i byen.

I 2013 indgik Billund Kommune og Billund Vand i et samarbejde om et klimaprojekt med det formål at sikre en bedre afvanding gennem Billund By, og det har udmøntet sig i et flot rekreativt område med rindende vand og terrasser.   

Med projektet lykkedes det, at få by- og klimaudvikling til at gå hånd i hånd til stor glæde for de Billund-borgere, der kan huske, hvordan byudviklingen i starten af 80érne medførte, at bækken blev rørlagt.

Første etape var færdig og blev indviet sammen med LEGO House i september 2017. I april 2018 vedtog Byrådet i Billund etape 2. i forhold til fritlægning af bækken. Denne gang i forbindelse med, at butikstorvet øst for LEGO House er revet ned, og genopbygges af privat investor.

Etape to har medført at bækken er fritlagt henover Hans Jensenvej, hvor der er etableret en bro og der er kommet endnu mere rekreativt område til glæde for borgere og gæster i Billund.

  • Rindende vand i bymidten og endda på en måde, hvor vi gavner klimaet er fantastisk og dertil de flotte terrasser og opholdssteder, LEGO House og snart et helt nyt Butikstorv. Det er et kæmpeløft af bymidten i Billund, og jeg håber rigtig meget at byens borgere i alle aldre vil komme til at bruge området sammen med ansatte i virksomhederne og gæster i byen, for det er jo menneskerne, der sætter prikken over iét i et godt bymiljø, siger Borgmester Ib Kristensen.

Lørdagens program giver mulighed for at både byrummet, både den rindende del og det på land. Fra klokken 13.00 kan man i Billund Centret bygge sit eget fyrskib, som skal sættes i søen efter indvielsestalen klokken 15.30.

Cykelbane, garden og kage
 Derudover sættes der cykelbaner op, så man under kyndig vejledning kan prøve kræfter med cykelakrobatik eller nyde en opvisning ved nogen, der har trænet (meget) på forhånd.

Den musikalske del kommer fra Legoland Billund Garden, der spiller fra klokken 16.00.

Kalenderen, siger november, så der er også tænkt på, at gæsterne i byen denne lørdag skal kunne holde varmen, så fra klokken 13.30 er en Tuk Tuk klar med varm kakao, kaffe, te med videre. Den holder til ved vandtrappen ved den nye del af bækken, hvor også den officielle indvielse finder sted.

Efter den officielle del serveres der kage til alle skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.