Pæn fremgang i netto rente- og gebyrindtægter hos Den Jyske Sparekasse

Foto: René Lind Gammelmark

Den Jyske Sparekasse offentliggjorde torsdag den 7. november regnskabet for 1.-3.kvartal 2019. Det samlede resultat før skat er på 124,3 mio. kr.

3 kvartaler med højt aktivitetsniveau
Sparekassen har også i 3. kvartal haft et højt aktivitetsniveau inden for både privat og erhverv. ”Det er i høj grad inden for realkreditområdet, hvor vi fortsat har mange kunder, der ønsker at omlægge deres lån på grund af det lave renteniveau. Men vi oplever også en stigning inden for andre områder såsom billån og forsikringsformidling”, fortæller adm. direktør Claus E. Petersen. Det høje aktivitetsniveau resulterer blandt andet i en fremgang i sparekassens gebyrer og provisionsindtægter på 10 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Samtidig er der også en stigning i netto renteindtægterne, som udgør 283,8 mio. kr. mod 279,7 mio. kr. i samme periode sidste år.

Nedskrivninger
I 3. kvartal har sparekassen haft besøg af Finanstilsynet, hvilket har affødt yderligere nedskrivninger på 18 mio. kr. på engagementer, hvor der i forvejen var nedskrevet. ”De samlede nedskrivninger er steget med 60 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år – og det er naturligvis et utilfredsstillende niveau”, fastslår Claus E. Petersen.

Udlån til private stiger fortsat og ny målsætning er opfyldt
Sparekassen startede i 2017 en proces med at reducere udlån til landbrug og fast ejendom for i stedet at øge udlån til private. ”Processen er hele vejen igennem forløbet virkelig godt og langt hurtigere end vi havde forventet. Allerede ved halvåret nåede vi målsætningen for private på 4.300 mio. kr. ultimo 2020, og derfor opjusterede vi den til 4.600 mio. kr. Nu kan vi glæde os over, at denne målsætning også er nået. Det skyldes dog i vid udstrækning midlertidige garantier i forbindelse med omlægning af realkreditlån”, udtaler Claus E. Petersen i en pressemeddelelse.

Også målsætningen om at udlån og garantier til fast ejendom maksimalt skulle udgøre 10 pct. af de samlede udlån og garantier ultimo 2022 er nået. Pr. 30. september 2019 udgør de 9,9 pct.

Forventninger til resultatet for 2019
Sparekassen fastholder forventningerne til årsresultatet før skat på 140-160 mio. kr.
Sparekassen forventer at kunne realisere de samlede netto rente- og gebyrindtægter i 2019 på et højere niveau end i 2018. Det skyldes blandt andet det højere aktivitetsniveau og dermed et større forretningsomfang med kunderne.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.