Hyundai IONIQ vinder på økonomien

PR-Foto: Hyundai Danmark

Hyundai IONIQ, der nu står klar hos Hyundai Grindsted er det billigste valg, hvis man er på udkig efter en plug-in hybridbil eller elbil. Det viser en ny analyse, der sammenligner totaløkonomien for miljøvenlige biler fra en række asiatiske mærker.

 For flere og flere danskere er miljøet i fokus, når der skal købes ny bil. Men de miljøbevidste biler giver ikke bare bedre samvittighed – de kan også være et fornuftigt valg for pengepungen. Særligt hvis man går efter en Hyundai IONIQ, viser en analyse fra bilvurderingsportalen Bilpriser.dk. Analysen placerer IONIQ plug-in hybrid og IONIQ electric på førstepladsen i hver sin kategori, når det gælder totaløkonomi. Bilerne koster henholdsvis 2,65 kr. pr. kilometer og 2,74 kr. pr. kilometer. ”Vi kan se, at danskerne i højere og højere grad får øjnene op for vores el- og plug-in hybridbiler. Det er ikke kun, fordi bilkøberne er mere miljøbevidste i dag – det er også fordi totaløkonomien er fornuftig, og fordi man samtidig ikke behøver at gå på kompromis, når det kommer til udstyr,” siger Annegrethe Skovby, der er pressechef for Hyundai Danmark. ”Uanset hvilken variant man vælger hos os, er der et højt niveau af udstyr. For eksempel når det gælder sikkerhed, som mange efterspørger.”   Både IONIQ plug-in hybrid og IONIQ electric har for nyligt fået et facelift, der bl.a. byder på nye sikkerheds-funktioner, og begge modeller står klar nu hos Hyundai Grindsted.


Plug-in hybrid med sikkerhedsudstyret i orden
Allerede i standardudgaven, Trend, er IONIQ plug-in hybrid på sikkerhedsfronten bl.a blevet opgraderet med aut. nødbremse, der har cyklist- og fodgængergenkendelse samt adaptiv fartpilot, som er i stand til at følge trafikken helt ned til stilstand og automatisk selv sætte i gang, når trafikken kører igen. IONIQ har også funktionen eCall, hvor bilen selv kan ringe til alarmcentralen, hvis der sker en ulykke og oplyse om, hvor køretøjet befinder sig, selv når passagererne ikke ved eller ikke er i stand til at forklare, hvor de er.

Oven i det kommer udstyr som bakkamera, Bluetooth, klimaanlæg, varme i forsæder og rat, LED-kørelys, P-sensor både i for og bag samt Apple CarPlay, der har Siri-talestyring.

Bilen findes i to forskellige udstyrsvarianter: Trend og Premium – og priserne er henholdsvis 259.995 kr. og 279.995 kr. 

IONIQ electric med flere kræfter
Den faceliftede IONIQ electric byder på endnu flere kræfter end tidligere. Batteripakken er øget fra 28 kWt til 38,3 kWt. Samtidig er rækkevidden steget til 311 km efter den nye WLTP-norm, og ladekapaciteten er vokset fra 6,6 kW til 7,2 kW. Det gør det muligt, at man kan lade hurtigere op hjemme, og på en 100 kW-hurtigladestation ude i byen vil man kunne lade bilen 80 pct. op på bare 54 minutter.

Derudover byder IONIQ electric som standard bl.a. på udstyr som vognbaneassistent, træthedsregistrering, trinløs automatgear, Bluetooth, Apple CarPlay, bakkamera, klimaanlæg med touchbetjening og parkeringssensor både i for og bag.

Hyundai IONIQ electric fås i to forskellige udstyrsniveauer: Trend med priser fra 269.995 kr. og Premium fra 289.995 kr. skriver Hyundai Danmark i en pressemeddelelse.