Siv slog landsholdspiller og hentede pokal på fyn

Skønt turneringens yngste spiller vendte Grindsteds Siv Bertelsen, 12, hjem med den næststørste pokal fra kategori 1-turneringen Head Cup i Svendborg. I finalen løb hurtigløberen, Danmarks stærkeste langdistanceløber hos U13-pirgerne, tør for meter mod sin langt større og mere rutinerede modstander fra Lyngby. - Privatfoto

Efter en sommer, hvor hun har etableret sig som Danmarks suverænt hurtigste langdistanceløber i sin årgang og et efterår, hvor hun som Danmarks yngste divisionsspiller i tennis senest delte ”æg” ud til sin mere end dobbelt så gamle modstander for Kolding i damernes 1. div., vandt det 12-årige multitalent fra Grindsted, Siv Bertelsen, sit første tennistrofæ i en individuel turnering siden sit guld i double og sølv i single ved udendørs JM i juni.

Men da det endelig skete, var det med manér. I semifinalen i U14 kategori 1-turneringen Head Cup i Svendborg slog tredjeseedede Siv nemlig sin andenseedede klubkammerat med de nærmest chokerende cifre 6-0 6-3 på en god time efter at have ført hele 3-0 i 2. sæt. Klubkammeraten er U13-landsholdsspiller og stillede op i de rød-hvide farver så sent som i juli.

Dagen før havde Siv slået en anden klubkammerat 6-1 6-1, også på en times tid. Desværre havde det halvanden meter høje og 40 kg lette konditions fænomen brugt de fleste mentale kræfter i den uventet store sejr i semifinalen og tabte finalen til en langt større og stærkere modstander fra Lyngby 3-6 3-6, selv om hun var fint med fra begyndelsen i begge sæt.

I morgen, lørdag, spiller Siv og storesøster Lykke, 15, for Kolding i udekampen i 1. div. mod topholdet Skovbakken, Århus skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.