Strikdesigner Marianne Isager kommer til Billund

Marianne Isager - PR-Foto

Tirsdag den 26. november holder den kendte strikdesigner Marianne Isager foredrag i Billund om tendenser i strik gennem de sidste 40 år.

Marianne Isager har gennem flere årtier stået i spidsen for dansk strikdesign. Hun har med sin omfattende produktion af opskrifter og bøger været med til at tegne det gamle håndarbejdes fortsatte udvikling. Hun er desuden kendt for sin kursusvirksomhed og sine mange udstillinger og foredrag, ofte holdt med afsæt i hendes inspirationsrejser i Latinamerika Asien og Afrika, og med baggrund i hendes NGO-arbejde i lande så forskellige som Peru, Nepal og Grønland.

Marianne Isager voksede op i en lægefamilie i Nordjylland, og selv om familien flyttede til Århus tilbragte hun en stor del af sin ungdom i familiens sommerhus, Østerklit, i Tversted Plantage. Hun påbegyndte en uddannelse som væver og stoftrykker på tekstillinjen på Skolen for Brugskunst, men hendes interesse for strikning blev vakt under et ophold på Skals Håndarbejdsskole i 1973, hvor hun mødte strikdesigneren Åse Lund Jensen. Dette skelsættende møde blev afgørende for Marianne Isagers karrierevej, idet hun ved Åse Lund Jensens død fire år senere arvede sin mentors firma. Da hun havde færdiggjort sin væveuddannelse, etablerede hun garnfirmaet Isager, og her har hun blandt andet videreført en række af Åse Lund Jensens garner.

Ved aftenens foredrag medbringer hun både bøger og modeller skriver Billund Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Billetter til foredraget kan bestilles på Billund Bibliotekernes hjemmeside: billundbib.dk/isagerstrik