I Torsdags sang de for Dronningen – snart synger de julen ind i Billund

PR-Foto

DR har kaldt dem for Danmarks bedste kirkekor. Holmens Vokalensemble – Holmens Kirkes koncertkor, synger igen i år julen ind i Billund Kirke.

Onsdag den 27. november kl. 19.30. Billund Kirke.

Efter sidste års store succes er Holmens Vokalensemble tilbage i Billund Kirke – igen med tenoren Jens-Christian Wandt som solist og konferencier, og med Holmens Kirkes 1. organist og Slotsorganist ved Christiansborg Slotskirke Jakob Lorentzen, som dirigent og musikalsk leder. 

Igen i år er koncerten blev til i samarbejde med Mogens og Gunhild Kirk Johansen. 

Torsdag i sidste uge sang Holmens Vokalensemble for Dronning Margrethe i forbindelse med Holmens Kirkes 400 års jubilæumsfejring. Efterfølgende udtrykte Dronningen sin begejstring over korets smukke sang.

December er en særlig tid for Holmens Vokalensemble. Udover koncerter, særlige højtidligheder og julens mange Gudstjenester, synger koret til Folketingets traditionsrige julekoncert hvor Kirkeministeren er vært. 

Programmet i Billund Kirke byder på julens kendte og elskede salmer og sange – bl.a. Julen har englelyd, Barn Jesus i en krybbe lå, Der er noget i luften og Glade jul. Koncerten åbner med Händels pompøse korværk ”Fryd dig Zions datter” fra oratoriet Judas Maccabäus, og der er også både svenske og engelske julesange på programmet.

Julekoncerter byder på både solistiske indslag, korsang og fællessang hvor alle i kirken synger med. Som et særligt indslag ved årets koncert synger tenoren Jakob Skjoldborg sangen ”Walking in the air” fra anmimationsfilmen ”The Snowmann”, en film som for mange er blevet et ”must” i juledagene.

Koncerten slutter med at alle i kirken i fælleskab stående synger ”Dejlig er jorden”.

Jens-Christian Wandt er koncertens gennemgående solist og konferencier. Han er kendt som kunstneren bag Verdensballetten og sangeren bag TV2s julekoncert som hvert år sendes på TV2s regioner. Sammen med Holmens Vokalensemble udgav Jens-Chr. Wandt i 2010 julealbummet ”Jul i Skagen” som siden har solgt over 5000 album + mange downloads på nettet. Dermed er albummet blandt de bedste sælgende klassiske julealbum i Danmark nogensinde.

Holmens Vokalensemble er det nærmeste Danmark kommer et officielt kor. De synger fast ved Folketingets åbning, kirkeministerens julekoncert for Folketinget, Flagdagen, Tordenskjoldsfejringen, og ikke mindst Kongehuset højtideligheder. Vokalensemblet har gennem tiden fået en særlig tilknytning til Kongehuset og sang bl.a. til Prins Henriks bisættelse, Dronning Ingrids begravelse, Dronning Margrethes regentjubilæum og Prins Christians dåb.

Vokalensemblet består af 10 professionelle sangere som alle er uddannet ved konservatoriet og som alle har hver deres solistiske karriere sideløbende med deres arbejde i Vokalensemblet.

For os er julesang hjertesang, julesange skal synges med hjertet – siger Jens-Christian Wandt, derfor betyder julens koncerter også noget helt særligt. Du kan ikke bare stå og lirer den af, hvis ikke du har hjertet med bliver det aldrig ægte. Heldigvis er vi alle meget glade for både julen og julens musik, det mærker man tydeligt ved koncerten, der synges i den grad med hjertet. Vi glæder os meget til at skulle give julekoncert i Billund Kirke igen i år, siger Jens-Christian Wandt. Det blev en meget stemningsfuld aften sidste år, hvor vi i fællesskab gik jul og advent i møde med god sang og musik skriver Jens-Christian Wendt i en pressemddelelse.

Entré Kr. 150,-

Billetsalg sker ved indgangen eller via Mobilpay med anførsel af “Julekoncert” i tekstfeltet. Kvitteringen herfra fremvises ved indgangen. Mobilpay: 86765