FDF og De Grønne Pigespejdere holder julemarked på lørdag

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Lørdag den 30. november fra kl. 10 til 15 holder FDF og De Grønne Pigespejdere igen julemarked i Enghuset.

Forberedelserne til endnu et marked
I gennem rigtig mange år har samarbejdet omkring det store julemarked forgået mellem de to foreninger. Markedet i 2018 var som vanligt en stor succes – så nu gøres der klar til endnu en festlig dag i Enghuset. I år har vi rykket julemarked en uge, så det falder i samme weekend som juleoptoget, hvilket giver Grindsted en rigtig dejlig start på en dejlig julemåned.

Der vil igen være mange fine gevinster i tombolaerne, pragtfulde brunkager, nybagte klejner og vafler, samt juletræer og masser af dansk julestemning når det er bedst.

Der er travlhed i den kommende uge op til julemarkedet. Juledekorationer adventskranse og andet julegrønt produceres i massevis forud, for at være klar til at modstå den forventede efterspørgsel.

Det dufter af Jul
På Julemarkedsdagen vil hele Enghuset være fyldt med glade børn og summe af aktiviteter, både ude og inde. Alle medlemmer, forældre og andre frivillige hjælpere har igennem de seneste måneder forberedt en række boder, der tilbyder alt godt til julen.

”Vi genbruger opskriften og spreder god julestemning i hele huset” udtaler Hanne Lorenz fra De Grønne Pigespejdere ”Der vil være masser af mulighed for at gå på opdagelse i huset, og i vores hyggelige gård har vi dekorationer, adventskranse og juletræer til salg”

”Der kan selvfølgelig betales med Mobile Pay!”

Julemusik
FDF orkesteret kikker forbi lørdag formiddag og giver en festlig julekoncert for fuldt blæs. De spiller imellem juletræer, snobrødsbål og halmballer i gården, og forhåbentlig giver koncerten genlyd i det meste af Sydbyen, så endnu flere finder vej til Enghuset.

 Tombolaer og børneboder
Der findes som altid tombolaer, både for store og små, og igen i år har byens forretninger og virksomheder velvilligt støttet med rigtig mange fine ting der forhåbentlig vil friste mange til at prøve lykken.

Børnene fra de to foreninger har i lang tid været i gang med planlægningen af deres boder. Der er juleting og julepynt i alle variationer, – og ikke mindst, alt godt til maven.

Cafeteria.
Markedscafeteriet holder madgryderne i kog dagen igennem. Om formiddagen sælges friskbagte boller og kaffe, mens der senere er mulighed for at indtage middagsmaden. Der serveres ribbenssteg og frikadeller, ligesom der naturligvis findes julemarkeds-lækkerier til eftermiddagskaffen skriver spejderne i en pressemeddelelse.