50 deltog i møde om Prostatakræft på MAGION i Grindsted

Georg Nissen og Erik Søndergaard - Privatfoto

Det blev tilløbsstykke til mødet Pas på dig selv, mand! På Magion i Grindsted onsdag aften.

Der mødte 50 op til foredraget om Prostatakræft, angeret af PROPA Billunds lokalgruppe.

De 2 veloplagte foredragsholdere Georg Nissen er pensioneret udviklingsmand, og er strålebehandlet for prostatakræft. og Erik Søndergård er pensioneret læge, og er opereret for prostatakræft. De fortale om deres eget forløb da de blev ramt af Prostatakræft for 8 år siden.
Prostatakræft rammer både manden og kvinden, men også i høj grad hans partner. De fortalte om, hvordan deres og hvor ens tilværelse kan ændre sig, når man får konstateret prostatakræft.

Georg Nissen og Erik Søndergård tale om prostatakræft og andre prostatasygdomme. De tegnede og fortalte om det, der er vigtigt at være opmærksom på symptomer man kan have når måske har Prostatakræft.Der blev talt frit fra leveren om egne oplevelser, og tilhørerne fik rig lejlighed til at spørge og kommentere. Der var informationsmateriale fra PROPA, som man kunne tage med hjem.

Fakta om Prostatakræft:
I Danmark er der årligt 4.300 nye tilfælde af prostatakræft (12 om dagen), og 31.000 mænd lever med prostatakræft.
Hvert år dør 1.200 mænd på grund af prostatakræft. Det svarer til 5 % af alle dødsfald blandt mænd.
Hvert år resulterer prostatakræft i 2.600 tabte leveår for mænd.
Prostatakræft er årsag til et tab i mænds middellevetid på fem måneder.
Der registreres årligt 4.300 indlæggelser blandt mænd med prostatakræft som aktionsdiagnose.
Der registreres årligt 110.000 ambulante hospitalsbesøg med prostatakræft som aktionsdiagnose. Det svarer til 3 % af alle somatiske ambulante hospitalsbesøg blandt mænd.
Mænd med prostatakræft har årligt 29.000 flere besøg hos almen praktiserende læge end mænd uden prostatakræft skriver PROPA Billunds lokalgruppe i en pressemeddelelse.