Lokal bog om Hejnsvig blev præsenteret lørdag formiddag

Foto: René Lind Gammelmark

Den lokale bog om Hejnsvig skrevet af Jeremy Watts blev præsenteret til en reception på Petersmindecentret i Hejnsvig lørdag formiddag.

Godt 60 personer var mødt op i centret for at se den nye bog der vejer omkring 2 kg, har 396 sider, 18 kapitler med i alt 72 historier.

Foto: René Lind Gammelmark

Laurits Heick fra Hejnsvig Lokalarkiv bød velkommen til receptionen og takkede Jeremy Watts for at han havde taget opgaven at skrive en bog om Hejnsvig.

Udgivelsen af bogen er et samarbejde mellem Hejnsvig Lokalarkiv og Jeremy Watts.

Foto: René Lind Gammelmark

Hovedparten af omkostningerne ved udgivelsen af bogen er båret af en særlig sponsorstøtte der stammer fra det tidligere Stilbjerg Mergelselskab. I  2003 blev der doneret 20.000 kr og i 2005 30.000 kr. Desuden har Sparekassen Kronjylland støttet projektet.

Laurits Heick kunne desuden fortælle at de frivillige på arkivet mødtes hver onsdag, og der kom Jeremy Watts med en lang liste med ting der skulle findes oplysninger om, og på den måde fik man samlet materialet sammen til bogen.

Foto: René Lind Gammelmark

Interviews
Jeremy Watts har også været rundt for at interviewe mange borgere i Hejnsvig området for at få historierne indsamlet.

Foto: René Lind Gammelmark

Jeremy Watts sagde tak for tilliden, og kunne fortælle at når han kom rundt i området fik historier, som han ikke altid måtte skrive, blandt andet fordi man lokalt må fare med lempe som han sagde.

Han har blandt andet fået stof til bogen fra Louis Bülow der er gammel Hejnsvig dreng, men nu bor i Århus. Samtidig har Kristian Øhlenschlægers værk “Historien om Risbøl” været kilde til historier.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark’

Foto: René Lind Gammelmark

 

Læs også:

Hejnsvig – byen på bjerget