Der er fyldt med julehygge på Karensminde med både julemarked og kreativ weekend!

Foto: Anette Sofia Svejstrup - Billund Kommunes Museer

I år skruer vi ekstra op for den gode julestemning på Museumscenter Karensminde ved at holde åbent i to weekender. Først slår vi dørene op til vores traditionelle julemarked og dernæst åbner vi for alle kreative sanser, når vi sammen skal lave julegaver!

Julemarkedet
I weekenden den 7. og 8. december fra kl. 10 til 16 er der lagt op til god gammeldags juleidyl, når Museumscenter Karensminde juletraditionen tro afholder det gode gammeldags og hyggelige julemarked. Her er alt, hvad der skal være for at sætte gang i julestemningen hos børn og voksne. Som altid kan man selvfølgelig købe varm gløgg og æbleskiver i både kaffestuen og laden, så benene kan hvile lidt ovenpå alle julestrabadserne. Eller hvad med at prøve tombolaen og se, om du kan vinde flotte præmier og samtidig støtte et godt formål.

Der er noget for enhver smag, og Karensminde Venner og Billund Kommunes Museer glæder os til at byde jer alle hjerteligt velkommen!

På gårdspladsen og i laden finder du boder indeholdende et væld af forskellige ting såsom julekort, julepynt, juledekorationer, håndarbejde, keramik, uldvarer, pølser, marmelader, honning, træ ting, fuglehus og glasting/pynt – for blot at nævne lidt.

Udendørs på gårdspladsen er der fyldt med juletræer og pyntegrønt, og klejnekogeriet bidrager yderligere til en rigtig duft af jul. I smedjen kan der købes smedede julehjerter til at pynte udendørs med, og i træværkstedet kan man blandt andet købe fine snedkererede fuglehuse.

I stuehuset er der ligeledes et højt aktivitetsniveau. Der er pyntet smukt til jul med skinnende røde æbler, gran og fin gammel julepynt. I køkkenet er der ild i det gamle brændekomfur, hvor der koges og bages på ægte gammeldags manér.

Der er selvfølgelig ingen jul uden julemanden, og heller ikke et julemarked på Karensminde uden julemanden. Derfor har julemanden igen i år gemt sig i skoven. Omkring kl. 11.45 drister han sig ind på Karensminde, hvor han samler børn og voksne til hyggelig samvær i laden. Dette sker ca. kl. 12.00 og kl. 13.00 både lørdag og søndag. Julemanden håber på, at alle kommunens børn vil komme forbi ham med deres juleønsker, så han kan nå at få alles gaver klar inden jul.

Voksne: 40 kr. Børn og unge under 18 år: Fri entré.

Kreativ weekend
Som noget særligt i år holder vi åbent i weekenden 14. og 15. december- altså weekenden efter julemarkedet. Begge dage fra kl. 10 til 16. Her sætter vi fokus på det kreative værksted, som du finder i laden lige ved siden af vaffelboden på Museumscenter Karensminde.
Ja, det er faktisk efter aftale med selveste julemanden, at vi giver børn og andre kreative sjæle mulighed for at lave egne julegaver, og hermed hjælpe julemanden i denne travle tid. Om lørdagen vil der blive malet på forskellige træ af ting; holdere til blyanter, små æsker, rensdyr og fugle. Om søndagen er det stoftryk på poser og grydelapper, vi prøver kreative kræfter med.
Begge dage er der også et bord, hvor man kan lave juletræer, julekort og gavemærker. Men i laden på Museumscenter Karensminde er der mange nisser, og måske de kommer og driller lid tog finder på flere sjove ting.

Foto: Billund Kommunes Museer

Priser på aktiviteterne i den kreative weekend varierer i mellem 5-25 kr. pr. ting, og der er selvfølgelig julepapir til indpakningen af dine kreationer. For at fuldende den hyggelige weekend, så der er åbent i smedjen begge dage, og om lørdagen er der også åbent i træværkstedet. Det er også muligt med en tur i hestevognen, som kører fra kl. 11 begge dage. Og hvis sulten skulle melde sig, kan man selvfølgelig købe de berømte Karensminde-vafler denne weekend også.

Så endnu en gang byder Karensmindes Venner og Billund Kommunes Museer jer alle inden for i den travle juletid, og tilbyder i denne forbindelse hyggeligt familiært samvær store som små og et tempo, der er helt op til en selv skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.

Rigtig glædelig jul fra Billund Kommunes Museer!

Voksne: 40 kr. Børn og unge under 18 år: Fri entré.