“De Ni Læsninger” i Grindsted Kirke

Foto: Aksel Fredensborg

Søndag den 8. december 2019 kl. 19.30 er der i Grindsted Kirke “De Ni Læsninger

Anden søndag i advent plejer at være dagen for de traditionsrige “Ni Læsninger” i Grindsted Kirke. I over 40 år har de fundet sted, og for mange af os er det netop den rigtige måde at opleve julens indtog på. “De ni Læsninger” er en engelsk tradition, som omfatter bibeltekster, afvekslende med musikalske indslag og fællessalmer, altså en slags koncertgudstjeneste.

Også i år medvirker Vokalias og Stig Møller, Kulturskolens Underholdningsorkester med Jakob Rosendahl Poulsen i spidsen og Grindsted Kirke Pige- og musicalkor under ledelse af organist Jens Erik Rugager Kristensen. Egil Hvid-Olsen medvirker som præst. Programmet byder på såvel gamle kendinge som nye spændende indslag, men fællesnævneren er “Optakt til jul”.  Vi kan dog godt røbe, at “Dejlig er Jorden” også i år vil være et af højdepunkterne, når korene, orkesteret og hele menigheden stemmer i med denne dejlige salme, som nærmest får kirkens tag til at løfte sig.

Der er mange gode grunde til at møde op til læsninger og sang og musik den 8. december skriver menighedsrådet i en pressemeddelelse.