Billund Kommunes Museer har adopteret en 6. klasse

Foto: Billund Kommunes Museer

Billund Kommunes Museer er blevet en del af Relationsnetværkets initiativ ’Virksomheder adopterer skoleklasser’, hvor museet har adopteret en 6. klasse fra Grindsted Privatskole. Konceptet bygger på en længerevarende relation og et møde mellem virksomhedernes sociale ansvar og den åbne skole.

Eleverne får indblik i forskellige aspekter af de museale arbejdsområder og skal årligt samarbejde med museet om forskellige temaer. Den 4. december var eleverne på deres første læringsbesøg på Museumscenter Karensminde, hvor temaet omhandler en god museumsoplevelse for netop deres målgruppe.

Formålet med besøget var at klæde eleverne på til den interviewundersøgelse, som de senere skal gennemføre blandt 12-årige i Billund Kommune. Eleverne skal nemlig være med til at komme med input til, hvordan et nyt museum skal udformes og hvordan indholdet og læring gennem leg formidles på en sjov og spændende måde.

Eleverne blev præsenteret for de foreløbige planer for det nye museumscenter, og fik viden om tankerne bag. Her var der samtidig mulighed for at stille alle de nysgerrige spørgsmål som eleverne havde, som f.eks. ’Hvornår skal museet stå færdigt?’, ’Hvem skal betale?’ ’Hvor skal det nye museumscenter ligge?’.

Eleverne er nu klædt på til at gå i gang med deres undersøgelse og de skal præsentere deres resultater, og de idéer der er kommet frem, for museet i marts 2020. Disse idéer vil indgå i det videre udviklingsarbejde omkring museet. Det bliver rigtig spændende.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.