Grindstedpige vandt stort i debut

Danmarks hurtigste U13-pige var klart hurtigste kvinde i fjerde runde af DGI Sydvests vinter-cross løbsserie og sluttede foran langt de fleste mænd på en samlet 15. plads. - Foto:Privatfoto

Siv vandt stort i debut – Tre min. foran næsthurtigste kvinde i knaldhård cross

I en minipause fra dagligdagen som Danmarks yngste 1. divisionsspiller i tennis sejrede Siv Bertelsen, Grindsted, stort i weekendens DGI Cross i Blåbjerg.

Det 12-årige multitalent var den eneste U17-pige, som tog udfordringen op med den længste rute på 7,5 km, årets hårdeste i vinterserien på i alt ni terrænløb, på en både meget kuperet og smattet rute i Blåbjerg Klitplantage. Til gengæld var den 12-årige på 15. pladsen klart hurtigste kvinde, næsten tre min. foran nr. to, og næsthurtigste U17-ungdomsløber, kun slået af en enkelt, langt ældre dreng.

Tiden på 36 min., var den ambitiøse 12-årige landevejs- og baneløber ikke tilfreds med, og der er heller ingen tvivl om, at hun betalte lærepenge i sin debut i den både teknisk og taktisk krævende løbedisciplin, men det lykkedes nu heller ikke en eneste af mændene at bryde den halve time.

På lørdag forsøger Danmarks hurtigste U13-pige på alle distancer lige fra 1.000 m til halvmaraton efter tre måneders pause fra baneatletik årets sidste attentat på sin 800 meter-tid, hvor hun indtil videre i år må nøjes en tredjeplads blandt de danske U13-piger. Det sker ved Skives indendørs julestævne, hvor hun også stiller op i både 200 m og længdespring.