Juleåbent og juletræsfest på Bamsemuseet i Billund

Foto: René Lind Gammelmark

Juleåbent og juletræsfest på Bamsemuseet i Billund
På Teddy Bear Art Museum i Billund oser det af jul og julestemning. Bamsebutikken og museet er pyntet op med juletræer, juleklædte bamser, og julepynt med bamser. I caféen kan der bestilles juleplatter med hjemmelavede lækkerier, der hører julen til. Julesmåkager, varm chokolade med skumfiduser og en lækker lun Belgisk vaffel med is kan sikkert også friste på en af de mørke og våde dage indtil den 20. december, der er museets sidste åbningsdag inden jul. 

Som noget nyt, vil museet også holde åbent den 27., 28. og 29. december i år. ”Vi blev meget overraskede over, hvor mange henvendelser vi fik af gæster, der gerne ville have besøgt vores museum  i dagene efter jul sidste år” fortæller Teddy Bear Art Museums bestyrer Johnny Thorsen og han tilføjer: ”Det er vi selvfølgelig glade for og derfor holder vi åben fredag, lørdag og søndag fra 10-17. Vi vil også gerne gøre lidt ekstra ud af den sidste åbningsdag i 2019, så søndag den 29. holder vi juletræsfest, hvor julemanden kommer og vi synger julesange og leger sanglege fra kl. 13 – 14.”

Til sådan et arrangement hører der selvfølgelig også en lækker julemenu, og er man til sild, smørstegte fiskefileter, hjemmelavede frikadeller, leverpostej og Ris á la mande kan man jo vælge at spise sin frokost i Bamsemuseets café. Julemenuen serveres fra kl. 12 -14 og kræver tilmelding senest den 20. december. Bestiller man en julemenu til et barn, er der også en godtepose.  

Sidste chance for at se Steiff specialudstillingen – Fra nålepude til plysbamse.
Den 29. december er ikke kun årets sidste åbningsdag i 2019, men også sidste chance for at se museets Steiff specialudstilling med over 200 sjældenheder og kuriositeter fra bla. Steiff´s eget arkiv i Giengen an der Brenz i Tyskland. Udstillingen viser nye og gamle bamser, dukker, dyr og andre spændende genstande, som ikke har været tilgængelige for offentligheden før skriver Museet i en pressemeddelelse.

 

Museet holder lukket i januar. ”Dagene uden gæster på museet bliver dog langt fra fridage for de ansatte” siger museets kreative ansvarlige, Gitte Thorsen, med et smil og tilføjer ”Ikke nok med at vi skal gøre Steiff udstillingens mange fine og til dels meget kostbare genstande klar til at blive sendt tilbage til Tyskland, vi skal også bygge en ny specialudstilling op og det glæder jeg mig rigtig meget til”.

Uden at afsløre for meget, kan museet fortælle, at en del af den kommende udstilling viser, at også Danmark har en ”Bamsehistorie”. Husets særlige historie, der knytter sig tæt til LEGO familien, bliver også en del af den nye specialudstilling som kan ses fra den 1. februar, når Teddy Bear Art Museum slår dørene op for gæsterne første gang i 2020.    

Foto: René Lind Gammelmark