Julehygge og udlevering af julegaver til DuPont pensionister

Alle ved bordet havde arbejdet i Pharma afdelingen - Foto: René Lind Gammelmark

Fredag den 13. december 2019 var der livlig aktivitet i kantinen på DuPont i Grindsted, det var nemlig den dag hvor både medarbejderne og pensionisterne fra DuPont i Grindsted fik udleveret deres julegaver.

To Julegaver
En af gaverne var fra DuPont, mens den anden var sponseret af fonden. Fonden blev til ved at feriefonden udbetalte de feriepenge der ikke var blevet hævet. Pengene som fonden har, bliver investeret i værdipapirer, og det er afkastet af de værdipapirer der købes julegaver for til tidligere og nuværende medarbejdere. For at få gaver som pensionist skal man have været ansat mindst 10 år.

Der blev udleveret gaver til 350 pensionister hvoraf de 9 er fra Haderslev samt 560 medarbejdere hvoraf de 50 er fra fabrikken i Haderslev.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Der blev genopfrisket minder rundt ved bordene – Foto: René Lind Gammelmark

Meget forberedelse
Inden gaverne blev udleveret var der en del praktiske ting der skal gøres, derfor mødtes nogle af pensionisterne der skulle hjælpe med at udlevere gaver sammen med nogle udvalgte DuPont medarbejdere inden udleveringen startede for at gøre klar inden udleveringen startede.

Pensionisterne fik udleveret gaver i tidsrummet fra kl. 13.30 til kl. 15.30 og inden de hentede gaverne sad de i kantinen, hvor der var kaffe og kage hvorefter de fik gaverne udleveret i mødelokalet.

Ved et af bordene sad Henning Pedersen der har haft 50 års jubilæum på fabrikken. Han sad sammen med en flok fra den afdeling, (Pharma) som han arbejdede sammen med  indtil afdelingen lukkede ned i 2016. Henning startede i 1966, hvor afdelingen var placeret i den gamle sovemiddel afdeling, indtil den flyttede i nye bygninger i 1978.  Henning var herefter med til at rydde op efter lukningen.

Henning Pedersen nåede at være på DuPont i næsten 51 år inden han gik på pension -Foto: René Lind Gammelmark

Ved et andet bord sad Meta Rasmussen der er 95 år. Hun arbejdede på DuPont i 17 år hvor hun havde forskellige opgaver, blandt andet på kontor.

95 årige Meta Rasmussen var på DuPont for at hygge og hente julegaver – Foto: René Lind Gammelmark

Glæder sig til gensyn med kolleger
Thomas Jensen var en af de medarbejdere der hjælper til med gaverne, og han fortalte at han altid glæder sig til denne dag, for stemningen er fantastisk god, og man møder nogle af de gamle kolleger.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark