Danmarks største Vindmølle var forsinket på turen fra Brande gennem Filskov til Esbjerg

Privatfoto

Filskov:

Der var rigtig mange der stod i Filskov for at se Danmarks største vindmølle der skulle flyttes fra Siemens Gamesa i Brande til Esbjerg.  Der var planlagt afgang fra Brande kl. 20, men undervejs fik transporten problemer. Mellem Blåhøj og Sdr.Omme var der nogle træer der stod i vejen for transporten, og da de var blevet fældet kom næste forhindring, mølletransporten skulle efter sigende have sat sig fast, men med hjælp fra en rendegraver og nogle metalplader kom den fri igen.  Det betød selvfølgelig at tidsplanen ikke kunne holdes.

Jeg var også en tur i Filskov, men da meldingen om at mølletransporten sad fast kom lidt før kl. 22 og der var udsigt til at der nemt kunne gå et par timer inden transporten ville nå Filskov valgte jeg at køre hjem igen.

Heldigvis kom mølletransporten fri og omkring midnat kom den 10,75 meter høje, 8.5 meter brede transport gennem byen, og omkring 40 personer så det vilde syn da den kørte gennem byen på turen til Esbjerg hvorfra den skal sejles videre, for endestationen for møllen er Østerild hvor der er et testcenter for vindmøller. De foregående aftenen er andre dele til møllen blevet transporteret til Esbjerg.

Netavisen Grindsted har fået tilsendt billeder af transporten tage med en mobiltelefon.

Fotos: Britt Harboe

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.