4 gange i træk – Der er Nisser overalt snuppede førstepladsen på Dansktoppen igen

Julesangen fra Grindsted  “DER ER NISSER OVERALT” snuppede førstepladsen på Dansktoppen samtlige uger i julemåneden

4 gange i træk, ud af 4 mulige, blev “DER ER NISSER OVERALT”, sunget af Sanne Mikkelsen og komponeret af Bruno Jochumsen, Dansktoplytternes favorit, og den beholder derfor Dansktoppens første plads julen over.  Genhør sangen og se musikvideoen her https://youtu.be/e78gJqxKXYw

 

Det overgår naturligvis vores vildeste fantasi,  at sangen har gjort sig så positivt bemærket, at den kunne feje alle professionelle konkurrenter af banen, siger fritidskomponisten. Sangen blev testet til DRs Dansktoppen den 23. november, og gik direkte ind på første pladsen lørdagen efter. 


Dansktopværten faldt for “Der er nisser overalt”!

Jeg var inviteret ind som gæst i Dansktoppens udsendelse lørdag d. 9. nov. (den udsendelse kan høres her https://www.dr.dk/radio/p5/dansktoppen/dansktoppen-2019-11-09/00:07:58)

Jeg skulle fortælle historien om, hvordan landmandssønnen fra Outrup, der endte som bankmand i Grindsted, var lykkedes med at fo to af sine sange fra CDen “Brunos Bedste Julesange” med på Dansktoppen, til trods for, at jeg ikke kan skrive en node. De to første sange fra Dansktoppen synes begge af Tommy Thiel Rasmussen.

”Vel kan jeg ikke skrive noder, med jeg kan godt høre, når en melodi lyder godt, i hvertfald i egne ører”, fortæller Bruno til Netavisen Grindsted. 

”Og det er mit pejlemærke. For hvis jeg selv kan li’ en ny melodi, kan andre måske også.”

 

Bruno indspiller sine kompositioner som lydfiler via sit keyboard og sender dem, vedlagt en færdig tekst til RONNIE FLYVBJERG OLESEN, som hjælper mig med resten. Ronnie laver arrangementet, finder musikere og solister i sit musikalske netværk, og uden den hjælp, havde jeg jo  aldrig fået en sang på Dansktoppen, siger Bruno Jochumsen. 

 

Under besøget hos Peter Sten på DRs Dansktoppen, luftede Dansktopværten muligheden for,  at teste endnu en af sangene fra jule-CDen til Dansktoppen. Selv havde Bruno regnet med, det ville blive “DET BEDSTE VED JUL” med Tommy Thiel Rasmussen, der jo er en kendt og yderst dygtig sanger,  men Peter Sten faldt ved gennemlytningen for Dixie udgaven af “DER ER NISSER OVERALT” med Sanne Mikkelsen. Peter Sten tænkte, det kunne være sjovt at teste Birthe Kjærs korsangerinde / frisøren fra Aare. Og sådan blev det, uheldigvis for de andre sange på listen, kan man sige. 

 

HVAD BETYDER DET DER DIXIE ?

Holdet bag sangen får p.t. rigtig mange henvendelser og lykønskninger med succesen på Dansktoppen. Og næste hver gang lyden sætningen, hvad betyder det der Dixie ? Dixie er særlig Jazz stil baseret på musikken, der udviklede sig i New Orleans i starten forrige århundrede. Nogen kalder den “varm jazz. 

 

Den nye regel for julesange for Dansktoppen
Siden Julefri med Tommy Thiel Rasmussen, holdt dig på listen i 15 uger i 2016/17, altså helt ind i april måned, blev der indført særlige regler for Julesange. Nu bliver de smidt ud af listen ved udgangen af januar måned, uanset deres placering. Det betyder, at DER ER NISSER OVERALT maksimalt kan være med 4 uger endnu.

Og når et mål er nået, sætter Bruno og holdet bag sangen sig et nyt. Altså går teamet  nu efter at sætte rekord på Dansktoppen, gående ud på at have lavet den julesang, der har haft flest førstepladser, også førstepladser i januar. 

 

Hjælp med at sætte Dansktoprekord
Hvis I kære læsere vil hjælpe sangen  på vej mod denne rekord, så vil det være en perfekt start, at stemme på sangen til næste ordinære liste, der udkommer den 4. januar. 

Det gøres ved at sende en sms til 1212 med beskeden:  dktop 1 , senest søndag den 22. dec. kl 18.00

 

 

Læs mere på Bruns Bedste Julesanges hjemmeside https://www.brunosbedstejulesange.dk/443781227