Claus Nissen blev årets medarbejder på DuPont i Grindsted

Claus Nissen til venstre blev lykønsket af Dorthe Vind Thomsen og Flemming Kristensen fra komiteen der udpeger årets mederbejder i Grindsted. Foto: Jette Seidenschnur (DuPont

I forbindelse med DuPonts julefrokost mandag den 23. december 2019 blev Claus B. Nissen, også bedre kendt som “Nissen” kåret som Årets Medarbejder på fabrikken i Grindsted.

Claus B. Nissen – Foto: Jette Seidenschnur /DuPont

Claus Nissen er leder af et vedligeholdesesteam på fabrikken i, ligesom han også er leder af DuPont’s internet beredskab. Claus Nissen har mere end 20 års erfaring som brandmand og holdleder hos Falck i Grindsted.

DuPont’s interne beredskab består af 15 medarbejdere der rykker ud, hvis der går en alarm på fabriksområdet. Det er heldigvis meget sjældent der er tale om åben ild og hvis der endelig er, skal det interne beredskab fortage den første slukning, indtil Falck’s brandmænd kommer frem til stedet.

Smed:
Claus Nissen kommer fra Sønderjylland, hvor han blev udlært som smed på et slagteri. Sidenhen har han arbejdet som montor, og flyttede til Grindsted. Da et job som smed blev ledigt på det daværende Danisco fik han det. Den 10. januar 2020 har han 25 års jubilæum.

Arbejdsleder:
I dag er han arbejdsleder for et af fabrikkens to mekaniske vedligeholdelsesteams, hvor han har 15 mand ansat, fortrinsvis smede. Holdet tager sig af vedligeholdelse på alle fabrikkens færdiggørelsesanlæg, spray og pakkeanlæg foruden alt det kørende materiel.

Camperer:
I begrundelsen for at udpege Claus Nissen til årets medarbejder blev der blandt andet nævnt, at han er en respekteret og lyttende leder, fleksibel og tilgængelig døgnet rundt. Uanset hvor travlt der er skal julepynten op, og han har også en sød tand skriver DuPont i en pressemeddelelse.

Basen er huset på Ågeslundvej i Grindsted, hvor han har boet siden han kom til Grindsted. Her bor han sammen sin kone Dorthe. Deres to voksne sønner er flyttet hjemmefra.

Claus Nissen kan godt lide at tage en tur på sin mountainbike, og ferierne foregår ofte i campingvogn.