Grindsted-fabrik skal skilles fra DuPont i 2021

Dupont Grindsted Foto: René Lind Gammelmark

Fra 2021 bliver fabrikken på Tårnvej en del af amerikanske IFF, som DuPont har aftalt at fusionere sin Nutrition & Biosciences-forretning med.

2020 bliver et specielt år for medarbejderne på DuPont Grindsted. Ved mandagens julefrokost for de 400 medarbejdere beskrev fabrikschef Martin K. Madsen, hvordan virksomheden i det nye år skal forberede sig på at blive skilt ud fra DuPont og fra 2021 indgå en anden amerikansk virksomhed, IFF.

DuPont har netop aftalt at fusionere divisionen Nutrition & Biosciences, hvori Grindsted indgår, med IFF, der blandt andet fremstiller duft- og smagsstoffer. Medarbejderne havde fået nyheden ugen før julefrokosten, da aftalen i USA var på plads.

Vi passer godt sammen
– Jeg forventer ikke de store ændringer i dagligdagen. Og her i Grindsted vil vi fokusere på det, vi er bedst til – nemlig at servicere vores kunder, sagde Martin K. Madsen og fortsatte:

–  Jeg ser meget positivt på det nye ejerskab. Vi kommer ind i en virksomhed, der ligesom os lever af at sælge ingredienser. Der er intet overlap i det, vi producerer, så vi undgår en opslidende proces om, hvor hvad skal produceres. Vi får en fantastisk portefølje af produkter til den industri, vi sælger til, og vi bliver den største producent i vores branche, konstaterede Martin K. Madsen.

Fabrikschefen har en god fornemmelse
Han fortalte, at han har mødt IFF’s administrerende direktør, og at han har en god fornemmelse af, at ændringen vil blive god for virksomheden.

– Naturligvis er der tusindvis af ubesvarede spørgsmål, som kun tiden kan besvare. Det er da nok heller ikke alle ændringer, vi vil elske, men overordnet synes jeg, at det ser ganske positivt ud. Lad os fokusere på de muligheder, som de her ændringer giver, opfordrede fabrikschefen.

Styr på levering kvalitet og sikkerhed
Fra årets løb berettede Martin K. Madsen ellers, at der er styr på leveringsevne og på kvalitet, ligesom økonomien er fin, trods ekstra omkostninger på kedelhuset.

Efteråret er passeret uden arbejdsulykker, selv om der også er mange eksterne håndværkere, chauffører m.fl. inde på fabriksområdet hver dag. Det skyldes, at alle er opmærksomme og hjælper hinanden.

Det giver fabrikschefen håb om, at 2020 kan blive et år helt uden skader på den store arbejdsplads i Grindsted.