Thomas Foged er ny direktør for voksen-området i Billund Kommune

Foto: Billund Kommune

Det bliver 42-årige Thomas Foged fra Vejle, der fra den 15. februar bliver ny direktør for voksen-området i Billund Kommune.  

Thomas Foged er valgt i et stærkt ansøgerfelt på 21 kandidater.   

  • Vi var meget tilfredse med ansøgerfeltet og med at kunne ansætte Thomas Foged som ny direktør for voksen-området, hvor det er lykkedes at skabe nogle positive resultater på trods af et stigende udgiftspres på hele direktørområdet, og at jeg ser frem til at fortsætte denne positive udvikling med Thomas i spidsen, siger Ole Bladt-Hansen, der er kommunaldirektør i Billund Kommune.

Thomas Foged er cand.oecon og kommer til Billund Kommune fra en stilling som direktør for Middelfart Spildevand, hvor han har været siden september 2017. Inden da havde han en lang karriere i Middelfart Kommune, hvor han sluttede som økonomichef, og hvor han aktuelt i 2019 blev hentet ind på lån som Direktionskonsulent for at hjælpe med at gennemføre budgetprocessen for 2020.

  • Billund Kommune har stillet sig selv en spændende og efter min mening rigtig beslutning med den borgervendte organisation, hvor der samarbejdes på tværs af fagligheder og organisation for at gøre en positiv forskel for borgere og deres nære. Det har tiltrukket mig, siger Thomas Foged.
  • Direktørområdet for voksne i Billund er fagligt lidt udenfor min landingsbane, men jeg har ledelseserfaring og kan skabe sammenhæng og relationer, og jeg glæder mig til sammen med ledere og medarbejdere at tage fat på de mange vigtige opgaver, der er i voksen-området, og til samarbejdet med direktion og politikere, tilføjer den nye direktør.

Thomas Foged har arbejdsmæssig været i Middelfart siden 2004 med 13 år i Middelfart Kommune og godt to år som direktør i Middelfart Spildevand. Han har Diplom i ledelse fra UC Lillebælt, hvor han også har undervist skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Privat er adressen Vejle, hvor han bor med hustruen Lotte og børnene Mads på 13 og Marie på 9 år. Børnene spiller fodbold i VB, hvor Thomas Foged er formand for amatørafdelingen.

Fakta:
Voksen-området i Billund Kommune varetager områderne dagpenge, aktivering, revalidering, førtidspension, kontanthjælp, ældre-/ hjemmeplejen, socialpsykiatrien, handicapinstitutioner og sundhed for voksne.

 Der er omregnet til fuldtidsansatte ca. 700 medarbejder i Voksen-området.

 Thomas Foged afløser Jan Møller Iversen, der stopper i Billund Kommune, når hans åremålskontrakt udløber med udgangen af januar. Jan Møller Iversen har siden oktober haft fokus på nogle særlige ledelsesmæssige opgaver, mens områdechef for Voksenstøtteområdet Pia Mejborn har været konstitueret som daglig leder af Voksen-området.