Regeringen rykker statslige arbejdspladser retur til København.

Anni Matthiesen - Foto: René Lind Gammelmark

I kølvandet på regeringens beslutning om at flytte arbejdspladser i Ankestyrelsen fra Ringsted til København kalder Anni Matthiesen (V) nu social- og indenrigsministeren i et åbent samråd i Udvalget for Landdistrikter og Øer. Her skal ministeren forklare, hvordan flytningen af Ankestyrelsen hænger sammen med Socialdemokratiets valgløfte om at skabe mere nærhed og aktivitet i hele landet.

Socialdemokratiet støttede den tidligere regering, da der blev flyttet statslige arbejdspladser fra København og ud i landet. Derudover snakkede partiet om endnu mere udflytning af statslige arbejdspladser. Derfor undrer Venstres ordfører sig mildest talt over Socialdemokratiets ageren.

– ”Det er jo helt ude i skoven, når regeringen begynder at flytte statslige arbejdspladser retur til København. Socialdemokraterne har ellers lovet danskerne, at de nok skulle bakke op om den udflytning, som vi i Venstre stod i spidsen for og satte i gang i 2015”, siger Anni Matthiesen fra Venstre.

– ”Når man skal flytte så mange statslige arbejdspladser, så kræver det både vilje og tålmodighed. Det er kort sagt et langt sejt træk, som der skal til. Den socialdemokratiske regering har desværre ikke viljen til at stå ved sine ord, og derfor ser vi nu, at der er ministre, som lader sig overtale til at rykke arbejdspladser tilbage til København. Det er ærgerligt og endnu et eksempel på et løftebrud fra regeringens side”, udtaler Anni Matthiesen (V) i en pressemeddelelse.

 

Baggrund
Den 19. december 2019 orienterede Astrid Krag, social- og indenrigsministeren, Folketingets Social- og Indenrigsudvalg om, at regeringen har besluttet at omstrukturere Ankestyrelsen og flytte afdelingens ca. 20 årsværk i Ringsted til København.

Socialdemokratiet gik til valg på et nærhedsudspil, hvor partiet støttede den tidligere regerings udflytning af statslige arbejdspladser. I udspillet skiver Socialdemokratiet følgende: ”De sidste par år har regeringen flyttet statslige arbejdspladser til provinsen. Det er fornuftigt. Det støtter Socialdemokratiet, fordi det kan være med til at skabe aktivitet i hele landet”.

Ankestyrelsen hører under Social- og Indenrigsministeriet og afgør klager, koordinerer praksis og laver undersøgelser på social- og beskæftigelsesområdet.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.