40 år fyldt med grønne udfordringer i LEGOLAND

PR-Foto: LEGOLAND

Den 17. januar fejrer Jens Povlsen 40-års jubilæum i LEGOLAND Billund.

Som ung var det Jens Povlsens drøm at blive anlægsgartner, ligesom mange andre i familien. Lysten til at skabe nogle smukke omgivelser, som andre er glade for at være i, har altid ligget dybt i Jens Povlsen. Det har han i den grad fået lov at udleve i LEGOLAND, hvor han begyndte sit grønne eventyr som chefgartner i 1980.

De efterfølgende år har budt på et hav af spændende udfordringer og forskellige projekter, som i høj grad har været med til at holde arbejdspladsen attraktiv for Jens Povlsen i de 40 år, der nu er gået.

Siden 1980, hvor Jens Povlsen satte sine første grønne aftryk i parken, er der sket en del. Som parken har forandret sig, har også de mange arbejdsopgaver været under udvikling. Jens Povlsen var med til at tegne stregerne til de nye områder i parken, undervejs som den blev større, og han har gennem tiden været med til at sørge for, at de grønne områder har fremstået smukt og dermed skabt rammerne for nogle fantastiske familieoplevelser.

De 40 år i LEGOLAND har budt på spændende opgaver både inde i og udenfor LEGOLAND parken. Sideløbende med sit arbejde i LEGOLAND har Jens Povlsen været udlånt til KIRKBI, hvor han har brugt en masse tid i Ediths Have ved Bamsemuseet, i de private haver hos familien og på herregården Julianelyst.

40 år er nu gået siden den unge Jens Povlsen plantede sine første frø i LEGOLAND, men det grønne eventyr stopper ikke her. For hans plan er at fortsætte gartnerarbejdet for LEGOLAND et par år endnu.

Lige bagved parken bor Jens Povlsen med sin mand Carsten i et lille villaområde. Fritiden bliver af og til brugt i deres egen have, som efterhånden er blevet lidt af en samlerhave der bærer præg af Jens Povlsens mange år i gartnerfaget. Ofte tager de op til Nordjylland i sommerhuset, som er et gammelt familiested. Her har Jens Povlsen og hans familie fire sommerhuse, som ligger samlet, ned til vandet. I sommerhuset bliver tiden brugt på samvær med deres søn og svigerdatter Thomas og Evin, de to børnebørn Aura og Lucia og resten af familien.

Jens Povlsens 40-års jubilæum bliver fejret med en åben reception fredag den 17. januar kl. 11.00 i lokale C+D i LEGOLAND konferencecenter.