Søstre i seniorsemifinaler

Med mange mistede ranglistepoint under sin langvarige kyssesyge i fjor var Lykke Bertelsen, 15, kun syvendeseedet ved de jyske seniormesterskaber i tennis i Århus i weekenden, men viste sin reelle styrke ved at vinde sin kvartfinale klart. Efter en lang weekend vankede der præmiecheck for hendes semifinale - Privatfoto

Ramte favoritterne

Grindsted-tennissøstrene Bertelsen, Lykke, 15, og Siv, 13, kan koncentrere sig om at vinde deres finaler i henholdsvis U16 og U14 ved de jyske mesterskaber på lørdag i Århus.

Ved weekendens indledende runder hos seniorerne blev endestationen nemlig semifinalerne i både single og double. I begge tilfælde røg søstrene ud mod favoritterne til titlerne.

Lillesøster Siv, der fyldte 13 for kun godt tre uger siden, stillede op som den klart yngste af alle i seniorrækken og var derfor useedet. Hun blæste fra land og slog en U16-spiller fra Skovbakken, Århus, så stort som 6-0 6-1 i første runde. Desværre ventede den andenseedede turneringsfavorit fra samme klub allerede i 1/8-finalen dagen efter, da Siv tabte med samme cifre i omvendt rækkefølge, 6-1 6-0.

Lykke brød seedningen
Storesøster Lykke var handicappet af lav seedning som nr. syv, da ranglisten tæller resultater et år tilbage og hun for præcis et år siden mistede hele første kvartal på grund af langvarig kyssesyge. I 1/8-finalen viste hun overfor sin klubkammerat fra Kolding, at der er forskel mellem at være holdets topscorer og fjerdesingle. 6-0 6-2. Og understregede i kvartfinalen dagen efter over sin tidligere doublepartner, den tredjeseedede fra Skovbakken, at klasse ikke kan holdes nede, da hun vandt overraskende klart, 6-3 6-1 – efter at have leveret en af sine berygtede Lykke-slutninger, nemlig at lukke kampen ned med seks partier i træk fra 0-1 i andet sæt. Desværre var kræfterne brugt, og i semifinalen magtede hun ikke for alvor at true turneringsfavoritten, der slog hendes lillesøster ud to runder tidligere. 2-6 2-6.

I double debuterede søstrene sammen ved et mesterskab, selvsagt som de klart yngste. Og med stil. I kvartfinalen slog de et højere rangerende par fra Sønderborg, en ungsenior og en U18-spiller, med 6-2 3-6 10-3 efter en fin start og endnu flottere afsluttende match tie break.

Men i semifinalen ventede det topseedede par, en sammenspillet double bestående af de to spillere som Lykke havde henholdsvis vundet over og tabt til i kvart- og semifinalen i single. Her spillede søstrene sig bedre og bedre sammen undervejs, men tabte 2-6 5-7 skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.