Frederikke fik 12-taller på 2. grundforløb

Frederikke Petersen og René Nykjær-Andersen - Foto: René Lind Gammelmark

32 årige Frederikke Petersen fra Grindsted er i gang med uddannelsen som bygningsmaler. Hun er i lære hos Malerfirmaet Nykjær-Andersen, hvor hun startede som lærling i august 2019.

Frederikke Petersen – Foto: René Lind Gammelmark

Frederikke er i forvejen uddannet salgsassistent i en dagligvarebutik, men har efter hun blev udlært ikke arbejdet i den branche.

Hun har haft forskellige jobs, blandt andet arbejdet på lage og været vikar indenfor hjemmeplejen. 

Maler
Frederikke kan godt lide at male og derfor kom hun i praktik som maler i fire måneder, hvorefter hun var overbevist over at det var drømmejobbet.

Frederikke Petersen – Foto: René Lind Gammelmark

2. Grundforløb
Frederikke har tre børn på 1, 8 og 10 år. Hun bor i Grindsted og hendes kæreste arbejder i København, hvorfor han kun er hjemme i weekenderne.

Det har været en hård omgang med børn og grundforløb, men alligevel lykkedes det Frederikke at få de flotteste karakterer da hun tog 2. grundforløb som bygningsmaler på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. I løbet af forløbet havde hun to opgaver der blev bedømt og her fik hun 12 i begge opgaver. Inden 2. grundforløb var færdig skulle hun op til en slags eksamen, hvor en censor bedømte hendes kunnen. Der var både skriftlig og praktiske opgaver til denne opgave, og hun fik en samlet 12 tal .

Frederikke Petersen – Foto: René Lind Gammelmark

Frederikke fortæller at hun gjorde sit bedste og tog ved lære af de ting hendes lærer fortalte hende hvilket betød hun fik de høje karakterer.

 

Frederikke Petersen og René Nykjær-Andersen – Foto: René Lind Gammelmark

Med sådan så dygtig en lærling kan man jo kun bare stolt siger René Nykjær-Andersen fra Malerfirmaet Nykjær-Andersen til Netavisen Grindsted