Lokal guide besøger Billund

Jonas Henriksen underviser lokale virksomheder i lokal synlighed på Google - Foto: Jess Lycoops

Jonas Henriksen fra Lokal.guide besøger Billund fra mandag til onsdag den kommende uge. Han er en af Danmarks mest erfarne Google Local Guides. Det betyder, at butikker og borgere skal have det store smil på, når Jonas bevæger sig rundt i Billund og leger turist.

Onsdag middag blev der lagt et nyt opslag i Facebook-gruppen ”Debat Billund Kommune” fra Jonas Henriksen. Han søgte inspiration til, hvilke butikker, spisesteder og naturoplevelser han skulle opleve, når hans vej kom forbi Billund de første 3 dage i uge 5. Efter kun 5 timer havde opslaget næsten 100 kommentarer fra ivrige borgere, der havde masser af ideer til, hvad han skulle opleve.

Jeg var virkelig overvældet over den inspiration jeg har fået fra borgerne i Billund og omegn. Det er tydeligt, at de virkelig er glade for det sted de bor og gerne vil fortælle om det.” fortæller Jonas Henriksen.

Google Local Guide
Jonas Henriksen er Google Local Guide niveau 8 (ud af 10). At være Local Guide hos Google betyder, at man hjælper butikker, virksomheder og steder med at have korrekte oplysninger på søgemaskinen. Dog består den største del af jobbet som Local Guide i, at besøge lokale steder, tage billeder, optage video, lave anmeldelser og give stjerner.

Til hverdag hjælper Jonas virksomheder med lokal synlighed på Google. ”Langt de færreste virksomheder ved, hvordan de opnår mest mulig lokal synlighed på Google. Det er meget nemmere og langt billigere (gratis) end de fleste tror.” fortæller Jonas.

Turist fra Vestsjælland
Jonas Henriksen er 43 år og bor til daglig i Kalundborg Kommune på Vestsjælland med sin familie. Han er meget optaget af lokal udvikling og arbejder aktivt med det, som formand for Gørlev og omegns Lokalråd.

Fik hurtigt aftaler i kalenderen
Jonas fik som sagt hurtigt masser af forslag til, hvad han skulle opleve i Billund og omegn, efter hans opslag på Facebook. Jonas fortæller: ”En af de første forslag jeg fik, var Teddy Bear Art Museum. Men efter et hurtigt besøg deres hjemmeside fandt jeg ud af, at det var lukket hele januar på grund af renovering. Men pludselig dukkede der en op, som havde talt med Annette Zabel fra museet. Jeg talte med hende i telefon og hun ville meget gerne vise mig rundt, selvom der egentlig var lukket. Det er da et utroligt flot engagement.” og fortsætter ”Jeg har også allerede aftaler med Billund Pizza Steakhouse, Byens Is og Sandwichbar og med Marianne Jakobsen fra billundonline.dk. Jeg er helt overvældet over det engagement, som Billunds borgere har vist.”.

Jonas opfordrer lokale virksomheder, butikker, spisesteder og oplevelsessteder til, at tage fat i ham på telefon eller mail, hvis man ønsker besøg fra ham i uge 5.

Han kan kontaktes på tlf. 30 64 37 90 eller mail hello@lokal.guide skriver Jonas Henriksen i en pressemeddelelse.