En mørk og kold januar morgen blev lidt sjovere for Skolepatruljer i Sdr. Omme

Foto: Billund Kommune

Januar er ofte en sur måned for de tusindvis af skolepatruljer landet over, der hver dag sørger for, at deres skolekammerater kommer sikkert og trygt over skolevejen.

 Uanset vejret står landets skolepatruljer året rundt klar hver morgen ved skolerne for at hjælpe de andre skolebørn trygt og sikkert over vejen.

Den indsats er værd at anerkende, og det har Billund Kommune og Lokalpolitiet gjort i denne uge med deltagelse i den landsdækkende kampagne ”Den sureste uge”, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag.

I kampagnen ”Den Sureste Uge” opfordres alle til at hylde, rose og/eller forkæle skolepatruljerne for deres indsats i løbet af uge 5.

I Billund Kommune er de ca. 90 skolepatruljer ved skolerne rundt om i kommunen  på forskellig vis blevet forkælet med varm kakao, rundstykker eller andet, og derudover har de fået et takkebrev fra Skolechef Morten Kirk Jensen og Borgmester Ib Kristensen samt en biografbillet.

En mørk onsdag morgen med kakao og melorm
Onsdag morgen var Borgmester Ib Kristensen forbi for at hilse på skolepatruljerne på Sdr. Omme Skole sammen med Anne Fryland fra Lokalpolitiet.

På Hovedgaden i Sdr. Omme er trafikken meget tæt og lastbilerne store, men Kristian Vad Jensen og Oliver Thyregaard Kjeldsen, som har dagens patruljevagt, hæver rolig flaget og træder ud på vejen for at stoppe strømmen af biler, så deres kammerater i alle aldre kan komme sikkert over vejen og i skole.

  • I går det virkeligt godt og er meget sikre i jeres måde, at træde ud på vejen og få kontakt, roste Anne Fryland de to skolepatruljer, som er en del af et hold på i alt 16 på Sdr. Omme Skole.
  • Mange har været med i tre år, og vi kører i hold på tre, så vi er garderet ved sygdom, fortæller Færdselskontaktlærer Louise Langvad Nicolajsen.

Tilbage i varmen på Sdr. Omme Skole ventede de øvrige skolepatruljer og der blev serveret kakao og rundstykker.

  • Tak fordi I har lyst til at væres skolepatruljer, og på den måde hjælpe jeres kammerater sikkert i skole. Det er rigtig vigtigt, og det er vi taknemmelige for i gør også her i den sure tid, sagde borgmester Ib Kristensen.

Eleverne i Sdr. Omme har bæredygtig maduge, og færdselskontaktlærer Louise Langvad Nicolajsen supplerede kakao og rundstykker med at sende en gang melorm rundt til de 16 skolepatruljer, men helt udsolgt fik hun nu ikke.

Elever vokser med opgaven
I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har gennemført blandt 2.854 skolepatruljeelever, siger næsten ni ud af ti, at de er glade for at være skolepatrulje, og at det, der betyder allermest for dem, er, at de har hjulpet andre i trafikken.

Desuden siger over halvdelen af eleverne, at de er blevet mere ansvarsbevidste og bedre til at passe på sig selv i trafikken, fordi de er med i en skolepatrulje. Og noget, som sikkert vil glæde mange forældre: 36 % af eleverne svarer, at de er blevet bedre til at stå tidligt op på grund af deres arbejde i skolepatruljen.

 

Om kampagnen ”Den Sureste Uge”:
Se kampagnefilmen ”Den Sureste Uge”, der opfordrer alle til at hylde og rose de skolepatruljer, som man kender eller møder på sin vej: https://www.youtube.com/watch?v=104jMR6fyf4

Se mere om kampagnen ”Den Sureste Uge”: https://www.sikkertrafik.dk/boern-unge/skole/skolepatrulje/den-sureste-uge

Fakta om skolepatruljerne:

  • Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er primært eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne uddannes af enten lærere eller politiet, og eleverne lærer bl.a. om færdselsloven.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Foto: Billund Kommune

Foto: Billund Kommune

Foto: Billund Kommune

Foto: Billund Kommune