Mændene bag den første bydannelse i Grindsted

Foto: René Lind Gammelmark

Hvem var mændene bag den første bydannelse i Grindsted ?

Det har byens nuværende befolkning mulighed for at få svar på, for det ved Ole Søbye en masse om. Han har nemlig sammen med Karin Berg fra Lokalarkivet arbejdet med emnet i et projekt i efteråret 2019 skriver Dr. Hansens Venner i en pressemeddelelse.

Det fortæller han om og viser billeder fra i et foredrag i Dr. Hansens Hus torsdag d. 27. februar 2020 kl. 19.00. Ole Søbyes slægt stammer fra Grindsted. Han selv er født her, og han bor her stadig, så han har meget på hjerte. Han vil koncentrere sig om tiden 1840 – 1910.

Foredraget følges op tirsdag d. 21. april 2020  kl. 18.30 af Karin Berg, der vil fortælle om tiden fra 1910 frem til 1960. Det vil ske på en gåtur fra Torvet gennem Borgergade, hvor Karin Berg vil øse af sin viden om dens gamle huse. Gåturen slutter i Dr. Hansens Hus, hvor Karin Berg fortsætter sin fortælling støttet af billeder.

Huset er vært ved en kop kaffe og kage, og aftenerne slutter med mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderne.