15.474 gymnaster deltager i gymnastikopvisninger i DGI Sydvest

DGI Landsdelshold Foto: Anders Riishede

Det spirende forår varsler højsæson for gymnastikopvisninger, og DGI Sydvest byder i år på hele 9 opvisninger skriver DGI i en pressemeddelelse.

Publikum kan glæde sig til masser af gymnastik, når DGI Sydvest arrangerer 9 forårsopvisninger de kommende to måneder. Det er én opvisning mere end sidste år og mere end 3000 flere gymnaster.

”Det glæder mig meget, at vi nu også arrangerer opvisningen i Rødding. På den måde får vi dækket hele vores landsdel med flotte forårsopvisninger.” Fortæller Steffen Bruun Erichsen, DGI Sydvest Gymnastikkonsulent.

Første opvisning i Sydvest området finder sted i Magion, Grindsted den kommende weekend og den 28. marts sluttes der af med voksenstævnet i Ribe Fritidscenter.

140.000 publikummer
Flere end 150.000 gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI’s landsdelshold sørger for, at der bliver fyldte haller til DGI’s forårsopvisninger i hele landet fra slutningen af februar og frem til april.

Formand for DGI Gymnastik, Hanne Lene Haugaard, ser frem til de mange opvisninger: ”Forårsopvisningerne er både et højdepunkt og et skønt punktum for gymnastiksæsonen. Her får vi mulighed for at vise de mange måneders hårde og sjove arbejde frem. Det er noget gymnasterne virkelig ser frem til,” siger Hanne Lene Haugaard.

Der forventes i omegnen af 140.000 publikummer til de mere end 100 opvisningsdage landet over – og de mange publikummer kan godt skrue forventningerne i vejret:

”Heldigvis er det næsten lige så skønt at se på glade gymnaster som det er at dyrke gymnastik selv, så de mange publikummer kan godt begynde at glæde sig. Vi er glade for, at så mange vil dele opvisningsdagene og glæden ved gymnastikken med os,” siger Hanne Lene Haugaard.

Gymnastikken rummer alle
Forårsopvisningerne er et godt eksempel på, hvor bredt gymnastikken favner.

Til opvisningerne kan publikum opleve alt fra de mindste børnehold, der slår kolbøtter og laver sanglege med forældrene i hånden, over REP-holdenes flotte serier og spring til motionsherrer og – damer

Alle bidrager til, at opvisningerne og gymnastikken giver plads til alle aldre og niveauer.

”At give opvisning er noget helt særligt for en gymnast. Uanset alder og niveau. Til opvisningerne mødes børn og ældre, unge og voksne, øvede og begyndere. Men fælles for dem alle er, at de mærker det samme sug i maven inden de skal på gulvet,” siger Hanne Lene Haugaard.

Opvisninger i DGI Sydvest

23. feb. Premiere Magion, Grindsted(1.198 gymnaster)

28. feb. – 1. marts Forårsopvisning Bramming (3.054 gymnaster)

7. marts Forårsopvisning Grindsted (1.341 gymnaster)

7. – 8. marts Forårsopvisning Vejen Idrætscenter (2.561 gymnaster)

13. – 15. marts Forårsopvisning Ølgod (2.595 gymnaster)

14. – 15. marts Forårsopvisning Rødding (3.089 gymnaster)

15. marts Forårsopvisning Outrup (963 gymnaster)

28. marts DGI Voksenstævne Ribe (673 gymnaster)