True Energy får tilført ny kapital og får samtidigt direkte adgang til viden om elnettet

PR-Foto

True Energy får gennem kapitaludvidelse og knowhow fra GEV, RAH og Thy-Mors Energi, styrket mulighed for at indgå i balanceringen af elnettet. GEV, RAH og Thy-Mors Energi har gennem deres fælles selskab RGT Holding A/S købt sig ind i True Energy med henblik på at kunne understøtte balanceringen af elnettene gennem forbrugernes adfærd skriver GEV i en pressemeddelelse.

Klimavenligt og billigst.
True Energy har udviklet en App der sikrer automatisk forbrug, når strømmen er billigst, og / eller mest klimavenlig. Udgangspunktet er automatisk forskydning af elbilers opladning til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigst og mest klimavenlig. Samtidig kan elbilens batteri indgå i reguleringskraften af det samlede elnet i Danmark. True Energy er, med deres ”Big Battery” koncept, de første med et decentralt system som er godkendt af Energinet til at deltage i balanceringen af det danske elnet. Forskydning af forbrug, og balancering af elnettet, er nogle af de største udfordringer i forhold til de økonomiske konsekvenser af den grønne omstilling, og fortrængning af fossile brændstoffer. Det har været en af de afgørende faktorer for GEV, RAH og Thy-Mors Energi for at gå ind i True Energy.

Grøn omstilling med Elbiler i fokus
Særligt store er mulighederne i True Energys opladning af elbiler, hvor du via app’en kan oplade bilen på den tid af døgnet, hvor strømmen er billigst. Dette kan kombineres med prioritering af opladning med grøn energi. Det samme gør sig gældende for opstart af hårde hvidevarer.
Jo flere biler der er med på dette, jo bedre og billigere fungerer det. Samtidigt opnår samfundet betydelige gevinster ved ikke at skulle udbygge elnettet i samme omfang som forventet, da vi kan undgå at lade elbilerne i de for elnettets kritiske tidspunkter, nemlig om morgenen og omkring spisetid. Dermed bidrager netop denne løsning til at udligne energiforbruget over døgnet og dermed den grønne omstilling.

Direktøren for True Energy, Charlotte Sand, udtaler om samarbejdet:
”Der er ingen tvivl om, at forbrugerne både herhjemme og i udlandet vil den grønne omstilling. True Energys løsninger giver dem muligheder for at tænke og handle mere grønt i hverdagen – helt automatisk og uden besvær. Jeg er ikke i tvivl om, at det nye samarbejde vil hjælpe med at videreudvikle services og produkter, der vil komme både True Energy og de lokale selskabers kunder til gode.”

Hun bakkes op af bestyrelsesformanden for RGT Holding*, Robert Hove, som er begejstret for de fremtidige muligheder.
”True Energy er en spændende spiller på markedet, der med deres kompetencer utvivlsomt er med til prikke til vores traditionelle måde at tænke energi og energiløsninger på. Vi ser muligheden for at være med til at præge udviklingen af de værktøjer, som skal medvirke til at sikre balancering af elnettet. Derved kan vi reducere behovet for at udbygge elnettet. Sammen vil vi dermed skabe synergi mellem elnettet og aftrækket hos kunderne med et nemt og overskueligt værktøj, der medvirker til at sikre den grønne omstilling.”

FAKTABOKS:
*Det er firmaet RGT Holding A/S der indgår som medejer af True Energy. RGT Holding er ejet af GEV, RAH og Thy-Mors Energi. René Heiselberg Gier indtræder som medlem af bestyrelsen i True Energy på vegne af de tre selskaber.
RAH, Thy-Mors Energi og GEV leverer el via elnet til andelshavere i Midt-og Vestjylland og har gennem deres respektive elhandelselskaber – go’energi og Samstrøm, mange lokale kunder. Disse kunder får nu del i det spændende samarbejde med store udviklingsmuligheder. Blandt andet vil kunderne snart kunne tilgå en App gennem go´energi og Samstrøm, hvor de kan få del i de grønne muligheder og besparelser, der er nævnt i pressemeddelelsen.
Fakta om True Energy: True Energy er stiftet i 2018, og arbejder for at gøre det nemt for kunderne automatisk at bruge strøm, når det er billigst og mest klimavenligt. True Energys løsninger er samtidig med til at balancere fremtidens, grønne energinet. På den måde understøtter vi overgangen til vedvarende energi.
Læs mere om True Energy her: https://www.trueenergy.dk/om-true-energy/
Læs mere om True Energys løsninger her: https://www.trueenergy.dk/energistyring-via-app/