Stor succes med Fondskonference 2020: 550 ildsjæle deltog

Foto: Billund Kommune

Interessen for fundraising er støt stigende, og da Trekantskommunerne tirsdag den 25. februar afviklede den 3. fondskonference, var det med et stort smil på læben. Hele 550 frivillige ildsjæle mødte op, og endnu en gang kunne arrangørgruppen melde alt udsolgt.

Det store deltagerantal var langt højere end forventet, og fondskonferencen overgik dermed arrangørernes egne forventninger til succes – endnu en gang. Fra deltagerne, både de frivillige, de professionelle virksomheder og de mange fonde, var der i løbet af aftenen også mange positive tilbagemeldinger skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Fokus på det sociale område ramte et behov
Da planlægningsarbejdet startede i efteråret 2018 var der fokus på hvilket tema, der skulle være i fokus. Valget faldt på det sociale område. Med 550 deltagende frivillige, primært inden for det sociale område, er konklusionen, at temaet ramte et behov blandt foreningslivet og de mange lokale ildsjæle.

Det er Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart og Vejen Kommuner, der i fællesskab havde arrangeret konferencen for at understøtte de mange foreninger og frivillige ildsjæle i de respektive kommuner, og ikke mindst for at anerkende den store indsats de gør i det daglige, som bidrager til udvikling af kommunerne.

Foreningerne fik redskaber til at føre ideer ud i livet
Erfaringen fra medarbejderne i kommunerne er, at rigtigt mange foreninger og frivillige ildsjæle ligger inde med nogle gode projektideer, men har svært ved at få dem realiseret på grund af manglende ressourcer, forkert vinkling af projektet og/eller for få midler. Derfor var programmet sammensat nøje i forhold til at understøtte foreningerne og klæde dem bedre på, både i forhold til projekt- og foreningsudvikling, til at øge deres viden omkring fondenes uddelingsområder, puljer m.v. og sidst men ikke mindst i forhold til at give dem gode tips og tricks til at forfatte den gode ansøgning, der får dem gennem nåleøjet.

En lang række af landets fonde deltog på fondskonferencen, og den gennemgående reaktion fra dem var, at de projekter, de blev præsenteret for, havde en meget høj kvalitet, og at der tydeligvis var blevet gjort et grundigt forarbejde inden deltagelsen på fondskonferencen. Der var altså også ros til deltagerne fra fondene.

Det samme gjorde sig også gældende den anden vej rundt. Mange af repræsentanterne fra foreningerne blev, efter dialoger med de forskellige fonde, skarpere på, hvordan ansøgningen kunne gøres bedre og hvilken fond, der kunne være i spil for netop deres projekt.

 Inspiration fra cases fra den virkelige verden
Ud over muligheden for at komme i direkte dialog med fondene, havde de mange deltagere også mulighed for at høre forskellige oplæg. Der blev både præsenteret gode ideer til crowdfunding, vist eksempler på best cases og ansøgninger fra andre frivillige foreninger, og så havde fondene selvfølgelig også tid på scenen. Heriblandt var Cafe Jydepotten i Grindsted repræsenteret, da de holdte oplæg omkring deres erfaringer med at søge midler hos fonde, og hvor vigtigt det er at gøre sit forarbejde inden der søges.

– Vi fik indtrykket af, at de mange deltagere fik suget masser af inspiration og viden til sig, der blev netværket og skabt nogle nye forbindelser. Forhåbentligt bidrager aftenen til, at flere foreninger nu er kørt hjem med deres input og får ført nogle af de mange gode ideer og drømme ud i livet, lyder det fra arrangørgruppen.

Foto: Billund Kommune