Foredrag: Billund Kommune under den 2. verdenskrig (1940-45) 2. del

Foto: Billund Kommunes Museers (Besættelsessamlingen)

Onsdag den 18. marts 2020 kl. 19.00 er der i MAGION Caféen på Tinghusgade 15 i Grindsted foredrag med Carsten Sander Christensen.

Det er anden del af foredraget om Billund Kommune under 2. verdenskrig: 5. maj, modstanden, KZ-lejre og besættelsesmagten

 

I to foredrag vil museets mangeårige medarbejder Carsten Sander Christensen fortælle om tiden i 1940’erne i Billund Kommune. I det andet foredrag vil fokus ligge på den 5. maj, modstanden, Kz-lejre og besættelsesmagten. Gennem lokale beretninger og originale foto fra Grindsted og omegn vil historien om egnen i 1940erne blive fortalt.

Foto: Billund Kommunes Museers (Besættelsessamlingen)

Det er i år 75 år siden den 4. maj, at frihedsbudskabet lød da Grindsted drengen Johannes G. Sørensen læste budskabet op lidt over halv ni om aftenen i BBC.  Det blev slutningen på fem års tysk besættelse af Danmark. En del mennesker husker dog endnu den dag i dag, jublen i gaderne, skiltene ’Lukket på grund af glæde’ i butiksvinduerne og den hårde tid efter krigen.  

Her på Grindsted i perioden 1940-45 fik helt nye hverdagstemaer en helt nye betydninger. Ord og begreber som modstandsbevægelse, interneringslejre i Tyskland, Wehrmacht, tyske soldater og Fitting-lejren fik en helt ny betydning på egnen. I foredraget vil disse hverdagsbegreber blive belyst gennem beretninger og fotos. Kom og hør om modstanden og besættelsesmagten i Billund Kommune i perioden 1940-45.

Billetter kan købes via museet hjemmeside, eller til foredraget skriver Museet i en pressemeddelelse.