Erling fejrer 90 år (60 års fødselsdag og 30 års jubilæum)

Foto: René Lind Gammelmark

Vognmand Erling Lauridsen kan i dag fredag fejre 60 års fødselsdag.

Det var planen at Erling ville fejre sin 60 års fødseldag og 30 års jubilæum som selvstændig vognmand med en fest/reception på Sdr.Omme Kro i dag, men på grund af situationen med Corona virus er det udsat til et senere tidspunkt.

Mekaniker
Erling er udlært mekaniker fra FIAT i Grindsted.

Efter læretiden kom han til at køre maskinstation i sommeren og efteråret hos Horsbøl Maskinstation. Efter at have arbejdet på maskinstationen kom han til Løvlund Maskinforrentning hvor han var mekaniker i et års tid. Derfra kom han til HCP i Krogager hvor han også arbejdede som mekaniker. Her mødte han Jens Christian Andersen der senere købte Esso servicestationen på Jorden Rundt i Grindsted. Jens Christian spurgte Erling om ikke han kunne tænke sig at komme med op på værkstedet når Jens Christian overtog den og det sagde Erling ja til. Her arbejdede han også sammen med Peter Madsen og i 1987 ville han prøve noget andet.

Erling skiftede fag og begyndte at køre lastbil. Først hos Vognmand Hans Christensen, senere hos Jens Aarestrup i Oksbøl. Det var også her han begyndte at overveje om ikke han skulle være vognmand. Inden man kunne få en vognmandstilladelse skulle man have kørt som chauffør i tre år fortæller Erling.

Nollundvej
I 1989 købte Erling og Birgit deres nuværende bolig på Nollundvej, med tanke på at starte som vognmand.

Agrometer
Erling startede som selvstændig vognmand den 1. april 1990. Han var blevet tilbudt at købe en af de to lastbiler Agrometer i Grindsted havde, en to-akslet Volvo FL7 med kran. Agrometer havde to lastbiler, men ville gerne sælge den ene til Erling. Aftalen gik ud på at Erling købte lastbilen og skulle køre fast for Agrometer.
Da Erling overtog Volvoen fik bygget en brugt hejselad på, så lastbilen kunne bruges til mere end blot at køre vandingsmaskiner og rør.

Da vandingssæsonen var slut, begyndte Erling at køre korn og kartofler for de lokale landmænd, så lastbilen ikke bare skulle holde stille når der ikke var noget at køre med for Agrometer.

En lastbil mere
Efter to år blev Erling tilbudt at købe den sidste lastbil som Agrometer havde tilbage, hvilket han sagde ja til. Han skulle køre alle Agrometers varer.
Vandingsmaskinerne blev større og større og det endte med at han købte en sættevognstrækker med kran for at kunne have plads til de efterhånden større vandingsmaskiner der blev solgt.

Mange forskellige opgaver
I dag kører Erling stadig for Agrometer, men først i 90’erne køre Erling og hans chauffører med 3-4 biler hos Agrometer, hvor de kørte varetur rundt til deres kunder. I dag er det kun de større emner som Vandingsmaskiner, vandrør med videre hans lastbiler kører med. De andre ting får Agrometer sendt med fragtbiler og kurertransporter, eller leverer med deres egne køretøjer. Der er kun en medarbejder hos Agrometer der har været der længere tid end Erling, nemlig værkføreren.

Stor vognpark
Erling Lauridsens vognpark består i dag af 17 lastbiler, hvoraf nogle er forvogn/hænger mens andre er sættevognstrækkere med trailere. Køretøjerne kører med mange forskellige ting. Blandt andet så har han en lokal transportdel der kører rundt med containere til blandt andet byggeaffald, har monteringsopgaver med kran (montering af vinduer, glas, tagsten), der bliver leveret sand og grus og meget mere. Der er også lastbiler der kører dagligvarer / stykgods, mens to biler kører foderstoffer for DLG.

Rishøj
Erling købte i 2016 to lastbiler og 70 containere af Rishøj Mørtelværk.

Kontoret
Erlings kone Birgit arbejder som administrativ medarbejder på plejehjemmet Engbo i Krogager og ud over dette job passer hun også regnskaberne for vognmandsforretningen.

Fremtidsplaner
Erling kunne godt tænke sig at der på et tidspunkt kom en yngre chauffør eller lignende der kunne tænke sig at overtager virksomheden, for ingen af hans børn er interesserede.

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.