Udskiftning af fire blev til seks nye maskiner

Entreprenør Gorm Pedersen (til højre) stikker på næven med Key Account Manager Poul Erik Nielsen på seks nye Komatsu-maskiner. De to gav også hånd på en handel for 21 år siden, da Gorm Pedersen købte sin første gravemaskine – af Poul Erik Nielsen. - PR-Foto

Entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn fornyede gravemaskinerne og øgede bestanden af gummihjulslæssere
De har det med at yngle, entreprenørmaskinerne. I hvert fald dem hos entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn i Grindsted. Fire blev til seks, da direktør og indehaver Gorm Pedersen tog fat i Key Account Manager Poul Erik Nielsen hos maskinfirmaet Scantruck for at skifte ud i beholdningen af gravemaskiner. Foruden fornyelse af fire af de gravende, blev det også til to nye gummihjulslæssere. Ikke fordi Grindsted-firmaet ikke havde læssemaskiner. Dem var der otte af i forvejen. Men der var behov for yderligere et par stykker.

Der blev meget gult, da maskintransporterne fra Scantruck rullede ind i gården hos entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn i Grindsted. Key Account Manager Poul Erik Nielsen (til venstre) kom med fire nye gravemaskiner og to læssemaskiner til entreprenør Gorm Pedersen. – PR-Foto

”Vi har masser at se til både nu og fremover. Så de nye maskiner kommer i sving på blandt andet et større vejprojekt på Grenåvej i Billund. Vi bryder 5,5 kilometer gammel vej op og laver helt ny vej og også cykelsti. I Billund Lufthavn laver vi jord- og belægningsarbejde til et helt nyt parkeringshus. Og vi skal også lave 1400 nye udendørs parkeringspladser, hvoraf de 1000 skal stå klar til sommerferien”, fortæller Gorm Pedersen.

Ingen dyre vaner
I Grejs ved Vejle står Grindsted-firmaet for jord-, kloak- og belægningsarbejde til 240 nye boliger for byggefirmaet Birk Ejendomme, som også har 177 boliger i Silkeborg på projektplanen.

Gorm Pedersen overtog firmaet Harry Andersen & Søn A/S i 2008 umiddelbart før verden gik af lave på grund af finanskrisen.

”Der var gået så kort tid, fra jeg overtog firmaet, til finanskrisen meldte sig, at jeg endnu ikke havde fået tilladt mig dyre vaner. Så vi klarede krisen”, siger Grindsted-entreprenøren.

Forinden havde han drevet det noget mindre Entreprenørfirmaet Gorm Pedersen i Kjellerup med en halv snes medarbejdere. I dag har han 65 mand på lønningslisten i Grindsted.

Mere Komatsu
I 1999 købte Gorm Pedersen sin første gravemaskine. Sælgeren hed Poul Erik Nielsen. Nu er tingene så eskaleret, så entreprenøren tager seks maskiner ad gangen.

”Vi vil koncentrere maskinparken mere om Komatsu. De fire nye gravemaskiner er i samme størrelse som dem, de afløser, men de var af tre forskellige mærker. Nu har vi to nye fem-tons Komatsu PC55MR-5 og to otte-tons PC80MR-5 Foruden gravemaskinerne, har vi altså øget kapaciteten på gummihjulslæssere fra otte til ti. De to nye er seks-tons Komatsu-maskiner af modellen WA80M-8EO”, fortæller Gorm Pedersen.

Samtlige seks nye Komatsu-maskiner er leveret med centralsmøring, og gravemaskinerne er udstyret med hydraulisk hurtigskift og Engcon-tiltrotatorer skriver Scantrucks i en pressemeddelelse

Mekaniker Samuel Pedersen sørger for at holde maskinflåden i topform hos entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn. Han glæder sig over god plads og overskuelighed i motorrummet på de nye Komatsu’er. – PR-Foto

Scantrucks Poul Erik Nielsen tjekker, at Gorm Pedersen er godt på plads i en af de nye Komatsu PC80MR-5 gravemaskiner. – PR-Foto