Informationer fra Billund Kommune vedr. Corona situationen

Her er en oversigt over de seneste Corona overskrifter i Billund Kommune

Forbud for besøg på plejehjem
Besøgende forbydes adgang til plejehjem, kommunale og privat bosteder. Forbuddet er midlertidigt og nødvendigt for at forebygge eller udbredelse af Coronavirus (Covid-19). Det er gældende for alle kommuner i Danmark.

Opholdssteder der er omfattet af forubddet:
Foruden kommunale og private plejehjem omfatter forbuddet også kommunale og private aflastningpladser, kommunele og private plejeboliger og andre boligformer med tilknyttet personale og fællesarealer, herunder kommunale og private bosteder. Forbuddet gælder på både fællesarealer og beboernes personlige boliger.

Undtagelser til forbuddet
Kommunalbestyrelsen beslutter, at ovennævnte forbud ikke omfatter besøg i kritiske situationer fra en patients nære pårørende. Ved en kritisk situation forstås
f.eks. et uopsætteligt besøg hos en kritisk syg eller døende person, eller forældres eller andre nære pårørendes besøg hos et mindreårigt barn eller lignende særligt tungtvejende grunde.

Genbrugspladser:
Billund Kommune følger helt generelt de anbefalinger, der er fra myndighederne i forhold til håndtering af Coronavirus. Det gør Kommunen også i forhold til at genbrugspladser ikke skal være åbne for private, hvilket i øvrigt er endnu mere tydeligt nu, hvor anbefalingen af maks. 10 personer er blevet indført. Til gengæld er der nu en anbefaling om at man sørger for at en genbrugsplads i kommunen er åben for erhvervslivet, hvilket i Billund Kommune er genbrugspladsen på Ribe Landevej, der fra i torsdag og herpå alle hverdage fra kl. 8 til 16 vil være åben. Det kræver dog et kundekort for at komme ind. Hvis man ikke har et , kan man få det lavet ved vejeboden.

Offentlige toiletter
De offentlige toiletter er på grund af smittefare lukket. Der er sat plakater på dem så man kan se de er lukket.

17 Borgere havde i formiddags henvendt sig på baggrund af opfordringen om hjælp fra uddannede og ufaglærte
Kommunen søgte i går hjælp fra folk med en sundhedsfaglig og pædagogisk uddannelse bag sig. Også ufaglærte med erfaring blev søgt som hjælp til praktiske opgaver. Det var til ældre,- handicap- og psykiatriområdet der manglede hjælp, ikke kun fra de pårørende. Det kunne være folk som er gået på pension, efterløn eller andet og som i  øjeblikket går hjemme. Kommunen fik 17 henvendelser fra borgere der gerne ville hjælpe.

Udvalgsmøder
Udvalgsformændene er lige nu ved at aftale med deres udvalg, hvordan de vil afvikle udvalgsmøder hvilket kan gøres som fysiske møder med afstand, fysiske møder med afstand hvor nogen deltager på skype og som rene skypemøder. Det vil blive meldt ud senere hvad der bliver besluttet.

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.