Hvordan går en dag med fjernundervisning i Billund Kommune.

Lærer Janni Søgaard - Vestre Skole

Jannie Søgaard er lærer på Vestre Skole i Grindsted og bor privat i Billund.

Jannies dag starter kl. 8.30 hvor hun på sit lille hjemmekontor har fået indrettet sig. Hun skriver godmorgen til hendes klasser.

Fra hjemmekontoret kan hun lave de opgaver, som hun ofte bruger en del af sin forberedelsestid på: Rette opgaver, forberede uv, lave planer for kommende perioder og skoleår, skrive udtalelser på elever og kommunikere med forældrene, alt sammen som det plejer.

Jannie har sendt opgaver hjem til eleverne, med træningsopgaver i matematik, som eleverne kan arbejde med. 6. klasse har her ud over også en aflevering og får en ny når den er afleveret, ganske som de plejer.

I 3. klasse er der lavet en ugeplan, for hvor meget Jannie  forventer de træner i løbet af ugen. Det er opgave på tre forskellige portaler som eleverne kan tilgå hjemmefra.

Jannies største fokus ligger i at kommunikere med eleverne der hele tiden skal vide at hun er til at komme i kontakt med. Eleverne kan have forskellige spørgsmål omkring det faglige eller tekniske. Flere elever har også brug for, at vi som “vigtig voksen” er til at komme i kontakt med. Eleverne kan opleve denne anderledes situation på forskellige måder og de kan derfor have brug for en voksen, som har tid til at lytte til dem (som de plejer).

Der er stor forskel på hvordan Jannie arbejder i forhold til klasserne. 6. klasse er god med på det elektroniske og kommunikation gennem mange forskellige medier. Men i 3. klasse kan det være svært, så det kommer vi til at øve os i.

Vi skal arbejde med at være selvstændige, tage ansvar for egen læring og være effektive. Eleverne får disse som mål både i 3. og 6. klasse.  

I forhold til faget matematik, så har Jannie ingen forventning om at eleverne kan tilegne sig nye ting og bruger derfor tiden på at få eleverne til at forstå at træning og vedligeholdelse er vigtig!  

Jannie bruger Aula til vigtige fællesbeskeder og kommunikation med forældrene. Men eleverne er det på Teams og sms vi ”snakker”. To medier er nok og de kan begge det vigtigste – både video, samtale og chat.  

Vi skal nok komme igennem og have lært en masse, både elever, forældre og lærer… vi lære bare ikke det der står i planen – men det der giver mening i nuet (som vi plejer…!)