Byggeriet af 19 hektar stor oplevelsespark nærmer sig afsluttende fase

Jacob og Aage Hinhede - PR-Foto

Opførelsen af WOW PARK i Billund nærmer sig sin afsluttende fase. Byggeriet af den 19 hektar store park er nænsomt opbygget med hensyn til naturen og består hovedsageligt af træ og genbrugsmaterialer.

Børnenes hovedstad får snart endnu en stor attraktion, når det populære WOW PARK slår dørene op i Billund. WOW PARK råder i dag over en park i Skjern med mere end 35.000 årlige besøgende, og nu udvider oplevelsesvirksomheden således konceptet med endnu en naturpark i størrelsesordenen 19 hektar svarende til knap 40 fodboldbaner.

Vi glæder os naturligvis over udsigterne til at blive en del af det store oplevelsestilbud, der findes i Billund i dag. Vores ambition er at gøre naturen lettilgængelig på nænsom vis samt at blive et centralt omdrejningspunkt for leg og sundhed. Vi har skabt en hel skov af forlystelser, der får legebarnet frem i både voksne og børn, når de kan gå fra trætop til trætop. Sådan er det i parken i Skjern, og sådan bliver det også i Billund i endnu større målestok, fortæller Jacob Hindhede, der er medstifter og adm. direktør i WOW PARK i en pressemeddelelse.

Der bliver lige nu arbejdet på højtryk for at færdiggøre bygninger til gæster, personale og service samt entrébygning og toiletfaciliteter.

Træ og genbrugsmaterialer i fokus

WOW PARK er skarpt tematiseret efter naturen, som bringes nænsomt i spil i alle aspekter af anlægget. I løbet af byggeprocessen er der blandt andet blevet genanvendt knap 40.000 kvadratmeter jord og 100 træer fra andre projekter. Allerede fældede træer fra oplandet genbruges således til legeredskaber og bygninger i parken frem for at blive hugget i flis og brændt af.

WOW PARK har desuden plantet 10.000 træer og buske, der udover at bidrage til parkens lave CO2-forbrug, skal fungere som legeelementer og læbælte. Der er desuden sået blomsterblanding på mere end to hektar for at bidrage til biodiversiteten og skabe en korridor, hvor områdets truede sommerfugle kan vandre mellem to arealer.

Vi er meget naturdrevne, og naturlige elementer går igen i alt, hvad vi fore­tager os. For eksempel i spisestedet Madladen, som er en helt unik konstruktion med kæmpestore stammer, der er kørt hertil fra Silkeborg og Djursland-egnen, som er brugt som spær. Vi har desuden bygget underjordiske toiletter og rejst et kæmpestort træ på over tre ton, som står som en manifestation midt i restauranten. Det bliver rigtig spændende at vise frem for gæ­sterne, da det ikke er set før, fortæller Jacob Hindhede.

Han tilføjer desuden, at parkens faciliteter og bygninger alle er beklædt med træ, og de underjordiske toiletter, som er bygget op i træ, bruger den omkringliggende jord som isolering med inspiration fra en naturlig kølig kartoffelkælder.

WOW PARK slår dørene op til åbningsfest den 8. maj 2020.

PR-Foto: WOW PARK

PR-Foto: WOW PARK

Aage Hinhede – PR-Foto

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.